Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
1°C
JUTRI
21°C
4°C
Oceni objavo

Babica Tomka  - glasbena oddaja za otroke

Epidemija je globoko zarezala v šolanje otrok in mladih, tudi na glasbenih šolah. Glasbeni center DO RE MI je v teh čudnih časih našel rešitev v podobi Babice Tomke.


Babica Tomka je glasbena oddaja za otroke, kjer babica na duhovit in zanimiv način vodi glasbeno uro, v kateri so gledalci povabljeni, da doma sodelujejo. V vsaki oddaji se naučijo novo pesmico in muzicirajo skupaj z Babico Tomko. Babica v nekaterih oddajah predstavi arhivski posnetek učencev Glasbenega centra DO RE MI, v dve oddaji pa je povabila glasbenega gosta. Babica Tomka je vesela tudi starejših gledalcev!   

Babica Tomka se je prvič na odru DO RE MI-ja pojavila že leta 2012, ko je vodila Praznični koncert. Takrat je bil učenec šole Tom Varl star štirinajst let, ideja o snemanju otroške glasbene oddaje se je porodila marca 2020, v času  prve karantene.

In kaj pravi Tom?

»Glasbene urice na daljavo, torej na kanalu youtube, so seveda izziv, tako zame kot tudi za učence in ostale. Pomembno je, da lahko delamo skupaj in da se poslušalci doma odzovejo,« razlaga Tom Varl, ki je iz učenca postal sodelavec glasbenega centra DO RE MI.

Za naše učence v sodelovanju z Bled TV redno pripravljamo otroško glasbeno oddajo Babica Tomka. Premierno si jo lahko ogledate vsako soboto ob 18h na povezavi https://www.youtube.com/channel/UCpyfk7IroEBiOTxN95WGHXA . Na Bled TV je na sporedu ob nedeljah zjutraj ob 9h ter ob torkih ob 19h.

Ekipa Babice Tomke je kar številna:

Babico Tomko igra Tom Varl

Ideja in glasbena zasnova: Nuša Piber

Pisec besedil: Primož Kerštanj

Grafična podoba: Andreja Završnik

Snemalci: Bled TV - Dani Tomažič, Anže Mulej

Babici Tomki pomaga tudi mlada ekipa študentov in dijakov. To so Nina Smolej, Tinkara Piber, Karlina Piber, Pia Omovšek, Lana Omovšek, Luka Pretnar in Roscoe Žerovec.

Nastanek Babice Tomke omogočajo podjetje Igram si pot d.o.o., Zavod za kulturo Bled, DO RE MI, zasebni zavod in Bled TV.

Oglejte si tudi