Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
6°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

11. srednjeveški dnevi na Blejskem gradu

Bled - Ste si kdaj želeli vsaj za en dan s časovnim strojem potovati v čas srednjega veka? V soboto in nedeljo, 3. in 4. junija 2017 to lahko storite na Blejskem gradu.

Blejski grad bo za dva dni postal srednjeveško mesto v malem. Na tržnici pod gradom bo vršelo od rokodelcev, obrtnikov, glumačev ter srednjeveških plesalcev in glasbenikov iz Slovenije in tujine.

 

V Lambergarjevem taboru na jasi pod gradom bo potekal viteški turnir, tudi sami se boste lahko pridružili viteški šoli ali pa se pridružili redu lokostrelcev in se naučili njihovih veščin.

 

Za grajskim obzidjem si boste lahko pobliže ogledali življenje gospode: na zgornji terasi druženje z grofom in nastop gostujočih srednjeveških skupin. V viteški dvorani se boste ogledali lutkovno predstavo Princeska na zrnu graha in ustvarjali na delavnicah. Na spodnji terasi pa se bodo skupine predstavile s srednjeveškimi plesi in vas naučile prvih plesnih korakov.

 

Noč ima svojo moč tudi v srednjem veku – ko v soboto pade mrak bodo zagorele bakle in ob 20.30 uri se bo na tržnici pod gradom zgodil veliki ognjeni spektakel.

 

Za pravo doživetje, vstopite v srednji vek z nami.

Špela Repnik, Zavod za kulturo Bled

Oglejte si tudi