Logo MojaObčina.si

Bled

DANES
2°C
-4°C
JUTRI
3°C
-8°C

Simbolična otvoritev prikazovalnika hitrosti

3001
Organizator: Blejske novice

V četrtek, 24. avgusta 2017, vas ob 10. uri vljudno vabimo na simbolično odprtje prikazovalnika hitrosti na Partizanski cesti, ki povezuje zaselek Gmajno in naselje Zasip z Bledom ter mnogim okoliškim osnovnošolcem služi kot šolska pot. Postavitev prikazovalnika hitrosti so omogočili Občina Bled, Zavarovalnica Triglav in podjetje Sipronika.

 

Pametni prikazovalniki hitrosti »Vi vozite« MHP50 sodijo v kategorijo prijaznih preventivnih ukrepov za izboljšanje varnosti v prometu in so običajno nameščeni na kritičnih odsekih ob vozišču, kjer merijo in prikazujejo hitrost vozil. Podatki Občine Bled in Osnovne šole Bled ter Podružničnih osnovnih šol Ribno in Bohinjska Bela pa kažejo, da je cestni odsek, ki ga na poteh pogosto uporabljajo osnovnošolci, nevaren. Povprečne hitrosti so namreč kljub nizki omejitvi in hitrostni oviri na tem področju še vedno (pre)visoke.

 

V sklopu projekta Skupaj umirjamo promet bosta Zavarovalnica Triglav in Sipronika v letu 2017 postavili 12 pametnih prikazovalnikov hitrosti na nevarnih odsekih po Sloveniji. Med izbranimi nevarnimi odseki je tudi odsek na Partizanski cesti, ki povezuje zaselek Gmajno in naselje Zasip z Bledom.

 

Simbolična otvoritev postavitve prikazovalnika hitrosti bo v četrtek, 24. avgusta, ob 10. uri v neposredni bližini odseka na Partizanski cesti.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij