Oceni objavo

Slovenske medene pijače v New York-u dobile priznanja

Slovenijo odlikuje odlično čebelarstvo, ki slovi tudi po visokih standardih pri pridelavi čebeljih pridelkov in izdelkov. In med njimi so to tudi medene pijače.
Slovenski čebelarji, izdelovalci medenih pijač sodijo v sam vrh izdelave teh pijač. To dokazuje tudi zadnje mednarodno ocenjevanje vin v New Yorku 2020. In sicer so prejeli naslednja priznanja: 
- zlato priznanje za medeno vino oz. medico čebelarstvo Šibila,
- bronasto priznanje za medeno vino oz. medico čebelarstvo Cesar,
- zlato priznanje za penečo medico čebelarstvo Franc Čanč,
- srebrno priznanje za penečo medico čebelarstvo Cesar.   
Čebelarji smo tako lahko ponosni na naše kolege, ki izdelujejo medene pijače in jim hkrati čestitamo.

Pripravil:
Tomaž Samec, svetovalec za varno hrano pri Javni svetovalni službi v čebelarstvu

Oglejte si tudi