Slovenijo odlikuje odlično čebelarstvo, ki slovi tudi po visokih standardih pri pridelavi čebeljih pridelkov in izdelkov. In med njimi so to tudi medene pijače.
Slovenski čebelarji, izdelovalci medenih pijač sodijo v sam vrh izdelave teh pijač. To dokazuje tudi zadnje mednarodno ocenjevanje vin v New Yorku 2020. In sicer so prejeli naslednja priznanja:
- zlato priznanje za medeno vino oz. medico čebelarstvo Šibila,
- bronasto priznanje za medeno vino oz. medico čebelarstvo Cesar,
- zlato priznanje za penečo medico čebelarstvo Franc Čanč,
- srebrno priznanje za penečo medico čebelarstvo Cesar.
Čebelarji smo tako lahko ponosni na naše kolege, ki izdelujejo medene pijače in jim hkrati čestitamo.
Pripravil:
Tomaž Samec, svetovalec za varno hrano pri Javni svetovalni službi v čebelarstvu
Oceni objavo
Slovenske medene pijače v New York-u dobile priznanja
Oglejte si tudi
Objavljeno:
Spremljajte MojaObčina.si in bodite nagrajeni
Objavljeno: