Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Začenja se 22. leto delovanja društva Most

Zaključujejo se dnevi letnih dopustov in kot vsi, se tudi društvo Most pripravlja na novo študijsko leto, kjer se bodo člani začeli družiti in ustvarjati po svojih željah, v različnih krožkih in skupinah. Nekatere skupine se bodo dopolnile z novimi člani, nekatere bodo na novo oblikovane.
Gospodinjstva Ajdovske in Vipavske občine bodo v začetku septembra prejela gradivo, kjer bo predstavljena vsebina delovanja društva v sliki in besedi. Slogan 'skrbim zase' nas opozarja, da v teh letih ali ko se jim bližamo, moramo razmišljati o aktivnem in umskem napredovanju ali vzdrževanju svojih sposobnosti. To odločitev moramo sprejeti sami. V aktivnostih društva so na razpolago številne dejavnosti: sproščena izobraževanja, likovno in kamnoseško ustvarjanje, ohranjanje spomina, literarno ustvarjanje, zgodovina, plesi raznih zvrsti, astronomija, kitara, pohodništvo različnih zahtevnosti, kolesarjenje, razne telovadbe, druženja, skratka, za vsakogar se nekaj najde. Večino aktivnost nam omogočajo lastni prostori z vso ustrezno opremljenostjo. Vključujemo se na razstave, javne nastope, sodelujemo s prijateljskimi društvi doma in v zamejstvu. Posamezne skupine prejemajo številna priznanja za svoje delo.

Od 3. do 9. septembra bo vpis v društvo oziroma opredelitve, kje bomo aktivni. Vpisni teden bo v dvorani društva spremljala tudi razstava nekaterih del članov.  Še prej, pa se bo od 26. avgusta do 2. septembra v avli trgovskega centra Mercatorja v Ajdovščini, na TV zaslonu in s slikovno razstavo predstavilo društvo. Dobrodošli v družbi mlajših in starejših oziroma vseh tistih, ki nam ni vseeno, kako preživljamo to življenjsko obdobje.

Silvester

Oglejte si tudi