Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
14°C
JUTRI
15°C
10°C
Oceni objavo

Vrhunska smučarka Andreja Slokar na obisku v VDC-ju

V ponedeljek 15.4.2024 je Varovance Varstveno delovnega centra Ajdovščina – Vipava je 15. aprila s svojim obiskom razveselila Andreja Slokar. Športnica se je le dan poprej vrnila s priprav na novo smučarsko sezono. V dveh urah druženja se nam je predstavila ne samo kot vrhunska smučarka svetovnega kova, ampak kot zares preprosta in srčna 'punca'.
Nasmejana in polna energije je  Andreja skorajda pritekla v vipavsko enoto VDC-ja, kjer smo jo nestrpno pričakovali. Termin obiska smo zaradi  njenih številnih obveznosti kar dolgo usklajevali. Zato smo bili še toliko bolj veseli, ko je končno uspelo. S hvaležnostjo, da si je v Andreja v natrpanem urniku vzela čas za nas, smo ji najprej zaploskali za vse njene pretekle uspehe.

Skozi pogovor nam je predstavila svojo 'športno zgodbo'. Povedala nam je, kako je kot majhna deklica začela smučati in kako je ta šport počasi postal njeno življenje. Iskreno je spregovorila o vsakdanu vrhunskega športnika, o srečnih trenutkih zmagoslavja, pa tudi razočaranju, ki sledi po odstopu s proge ali slabšemu rezultatu. Zaupala nam je, kako se ujame s sotekmovalkami izven belih strmin.

Čeprav se je smučarska sezona ravno zaključila, Andreja že trdo gara za novo. Na večer pred obiskom se je namreč ravno vrnila z večdnevnega treninga v Italiji, kjer jo je prvič spremljal tudi nov kondicijski trener Andrea Massi. Andreja je do sebe izjemno zahtevna, hkrati pa verjame vase. Ker ve, da zna in zmore. Zato se že veseli nove sezone, novih izzivov in priložnosti za uspehe. Hkrati pa upa na čim več snega, ki ji bo omogočal kvalitetne treninge. Med drugim je izpostavila  težave, ki jih pri pripravah prinašajo mile zime v zadnjih letih, in z njimi povezane  tudi številne poškodbe. Spregovorila je o svoji izkušnji z bolečinami v kolenu, ki jih premaguje ob pomoči strokovne ekipe, s predanim delom in izjemno pozitivno naravnanostjo.

Številnih vprašanj varovancev in želja po skupnem fotografiranju kar ni hotelo zmanjkati in tudi tu je Andreja pokazala, kako zelo preprosta in prijazna 'punca' je. Nobenega dvoma ni, za koga bomo v naslednji sezoni v VDC-ju najbolj navijali in držali pesti…

Oglejte si tudi