Oceni objavo

Unikatne darilne embalaže za praznične domine

V Varstveno delovnem centru Ajdovščina – Vipava smo ob koncu leta 2023 sodelovali v projektu Majhna dejanja za velik nasmeh. Projekt je na pobudo Občine Ajdovščina organiziralo Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina. Poglavitni namen je bil izdelati trajnostni izdelek od začetka do konca in z njim obdariti posamezne organizacije v občini Ajdovščina. Tako so v delavnicah našega VDC-ja nastale unikatne darilne embalaže za domine. En komplet domin pa smo 28. 12. 2023 prejeli tudi v dar – iz rok božičkov, ki so nas obiskali na Tomosovih motorjih.

Na pobudo Občine Ajdovščina so v Medobčinskem društvu prijateljev mladine (MDPM) Ajdovščina ob iztekanju leta 2023 organizirali projekt s pomenljivim imenom: Majhna dejanja za velik nasmeh. Osrednji namen projekta je bil izdelati trajnostni izdelek od začetka do konca in z njim obdariti 'ajdovske' organizacije, ki pomembno prispevajo za dvig kvalitete življenja posameznih skupin v lokalni skupnosti. V Varstveno delovnem centru Ajdovščina – Vipava smo se z veseljem odzvali na vabilo k sodelovanju. V naših delavnicah v Vipavi so varovanci pod mentorstvom zaposlenih izdelali unikatne darilne embalaže iz valovite lepenke. V njih so mesto dobile ročno izdelane domine. Izbrana priljubljena klasična družabna igra nosi sporočilo enotnosti in povezanosti, saj povezovanje ploščic simbolizira povezanost ljudi.

Komplete domin različnih velikosti in materialov so izdelali v učnem centru Garaža, ki deluje pod okriljem Zavoda Beta. V organizaciji MDPM Ajdovščina so tri decembrske sobote na Lavričevem trgu v Ajdovščini potekale otroške delavnice, na katerih so (majhni in veliki) otroci okrasili ploščice domin. V prazničnem vzdušju so mladi s svojo srčnostjo zavzeto ustvarjali darila z mislijo na obdarovanje. Komplete domin so 28. 12. 2023 so nato predali Društvu Tomos klapa Ajdovščina. V 'božičkovi opravi' so člani društva na svojih mopedih obiskali in obdarili Hišo Malorca, Dom starejših občanov Ajdovščina, Rdeči Križ, Karitas, Hišo dobre volje in tudi naš Varstveno delovni center Ajdovščina – Vipava. Veselja in nasmehov ni manjkalo. Veseli smo, da smo lahko bili del projekta (kot soustvarjalci in tudi kot obdarovanci), v katerem se je ponovno izkazalo, kako veliko moč lahko imajo drobna dejanja pozornosti in povezovanja.

Oglejte si tudi