Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

DANES
15°C
-2°C
JUTRI
16°C
-2°C
Deli
8933

Soccerosi ujeli zmagovit veter

Medtem, ko je na ruskih zelenicah potekalo svetovno prvenstvo v nogometu, se je na asfaltnem igrišču pred dvorano Edmunda Čibeja v Lokavcu odvijal futsal turnir. Letos se je povabilu na ta športni dogodek, ki ga je 29. in 30. junija organiziralo Športno društvo Slano blato, odzvalo devet ekip.

V petek sta turnir otvorili ekipi Joga Bonito ter Ben kleparstvo in krovstvo, nogometno znanje pa so v prvem tekmovalnem dnevu pokazale še ostale ekipe skupine A (Lokavec, Transport Makovec in Vrhpolje). Igralci so nam postregli s kakovostnimi in napetimi dvoboji, navijači pa so z zanimanjem opazovali, katera ekipa si bo upala več in katera bo tista, ki bo največkrat zatresla nasprotnikovo mrežo. Znano je, da v nogometu držanje za glavo in obtoževanje soigralcev, ko ne gre vse po planu, ne štejeta, edino kar resnično šteje, so namreč goli. In ravno ti so do polfinala pripeljali Vrhpoljce in Transport Makovec.

Tudi drugi tekmovalni dan nam je prinesel atraktivne predstave, polne zasukov in lepih potez. Igralci ekip skupine B (Neznani, Socceros, DD Studio in Podnanos) so bili borbeni, disciplinirani in maksimalno motivirani. Imeli so namreč jasen cilj – uvrstitev v polfinale. Po šestih odigranih tekmah je bilo jasno, da se bosta za naslov najboljšega pomerili ekipi Podnanos in Socceros.

Čeprav je igralce in ljubitelje nogometa oba dneva pričakalo sonce, je v soboto zvečer, ko so se pričeli boji za naslov najboljšega, sledila osvežitev, ki je razredčila navijače na tribuni. Vseeno pa tistim, ki so ostali, ni bilo žal, saj so kljub dežju in vetru, ki je oviral igro, videli dobre obračune med najboljšimi štirimi ekipami.

V boju za tretje mesto je Transport Makovec zagospodaril na terenu in z rezultatom 1:0 premagal Vrhpoljce. Sledilo je le še sklepno dejanje – finale med Soccerosi in Podnanosom. Priložnosti so se ponujale na obeh straneh, obe ekipi sta igrali prepričljivo in zagrizeno, a na koncu lahko zmaga le eden. Soccerosi so ujeli zmagovalni veter in z rezultatom 4:2 ugnali Podnanos ter tako že drugo leto zapored postali prvaki Lokavca.

Poleg sodnikov, Emila Đukića in Asmirja Sukanovića, ki sta na igrišču skrbela za pošteno igro, pa so imeli eno glavnih vlog na turnirju še trije posamezniki. Naziv najboljšega strelca si je pristreljal Matej Žižmond, vrata svoje ekipe je kot lev branil Anže Nabergoj in tako postal najboljši golman, s svojo prepričljivo igro pa si je lovoriko najboljšega igralca turnirja zaslužil Erik Krečič.

Sklepno dejanje Futsal turnirja v Lokavcu se je odvilo v poznih večernih urah, ko so predsednik športnega društva Slano blato Bojan Pergar in koordinatorja turnirja Adrijan Kompara in Blaž Lokar razglasili rezultate ter podelili pokale in nagrade. Zahvalili so se vsem ekipam za udeležbo, sodnikoma za pravično sojenje in navijačem, ki so poskrbeli za pozitivno ozračje. Igralcem so, do naslednjega Futsal turnirja v Lokavcu, zaželeli leto brez poškodb in polno športnih uspehov.


ŠD Slano blato

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!