Občine: Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Bistrica ob Sotli, Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Ajdovščina
JUTRI
25°C
12°C
SOB.
25°C
12°C
Oceni objavo

Kljub burji zaplesali z Avseniki

Sezona 'šager' na Vipavskem se že tradicionalno zaključuje v Kamnjah. Tudi letos se temu nismo izneverili in na zadnjo septembrsko soboto pripravili pestro praznovanje zavetnika Sv. Mihaela. Običajno smo v Kamnjah praznovali na nedeljo, letos pa smo se odločili za spremembo in šagro postavili na sobotno popoldne. Pričeli smo z otvoritvijo dih jemajoče fotografske razstave, ki smo jo pripravili v sodelovanju s fotografskim društvom Veno Pilon iz Ajdovščine ter razstavo domačega peciva in dobrot, ki so jih pripravile pridne vaške gospodinje. Na letošnji razstavi smo zbrali rekordno število prekrasnih pladnjev, ki smo jih v srečelovu brez težav tudi oddali. Ob vsem tem smo nazdravili z okusnim Pinotom iz domače kleti Tilia. Dogajanje se je preselilo na vsakoletno športno prizorišče ob šoli, kjer je potekal tradicionalni met kamna. Po dveh tekmovalnih krogih smo ob glasnem navijanju dobili zmagovalca v ženski in moški kategoriji, z nekoliko lažjim kamnom pa so se soočili tudi otroci. Po končanem tekmovanju se je pozornost obiskovalcev kaj hitro preusmerila na veliko športno igrišče, kjer se je predstavila otroška plesna skupina iz plesne šole ADC iz Ajdovščine. Po končanem nastopu in plesni animaciji pa se je iz zvočnikov že zaslišala glasba prvega sobotnega izvajalca. Na odru se je namreč v vlogi predskupine predstavila zasedba Kumske punce. Dekleta so kljub svoji mladosti, vsem obiskovalcem dokazale, da so iz pravega testa in za svoj, več kot uro dolg nastop, prejele veliko število pohval. V tem času so se nad glavno prizorišče pripeljali tudi člani Tomos kluba iz Ajdovščine, ki so na ogled postavili svoje stare, a izredno lepo ohranjene in prenovljene motorje. Premor pred nastopom glavne večerne zasedbe smo izkoristili za zadnje športno tekmovanje – žaganje s š'jonom. Tudi tu so bili pari razvrščeni v žensko in moško kategorijo, kjer smo kaj kmalu izvedeli, kdo je bil najhitrejši. V vseh športnih disciplinah so najboljši prejeli praktične nagrade ter velike unikatne lesene medalje. Tekom celega večera je obenem na prizorišču potekalo tudi tekmovanje v »šacanju« pršuta. Srečnež je za svojo zmagovito stavo prejel pršut, ki ga je podarila mesnica Rostep iz Potoč. Ni še odbila ura osem, ko so na oder že začeli prihajati člani ansambla Saša Avsenika. Občinstvo so navduševali s prečudovitim preigravanjem najboljših Avsenikovih skladb, kjer seveda ni manjkala vsem poznana Na Golici. V svojem pet urnem nastopu so predstavili tudi svoje skladbe, za piko na i pa so poskrbeli z zaigranjem Blaževe himne na Mali gori. Navdušenje občinstva nad zvokom narodno zabavne glasbe je bilo ogromno, škoda le, da ga je burja ves večer vztrajno odnašala s prizorišča.

ŠKTD Kamnje – Potoče in KS Kamnje – Potoče se zahvaljujeta vsem obiskovalcev, ki so nas v soboto obiskali in z nami plesali dolgo v noč. Zahvalili bi se tudi vsem tistim, ki ste nam kakorkoli pomagali in dodali svoj kamenček v mozaik. Mozaik Šagre Sv. Mihaela Kamnje 2018.


Oglejte si tudi