Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Košarkarji aktivni tudi med počitnicami

Tudi letos smo bili aktivni kar pet tednov po zaključku šolskega leta ter otrokom v ajdovski občini in širše ponudili vrhunsko doživetje košarke ob pestri ponudbi dodatnih aktivnosti.
Košarkarskega tabora se je v vseh izmenah skupaj udeležilo rekordnih 132 otrok, kar pomeni, da smo bili med najbolj množičnimi, če ne celo najbolj množični tabor, ki potekajo ob sodelovanju z Zavodom za šport Ajdovščina. Na taboru je delovalo tudi 10 trenerjev in vaditeljev KK Ajdovščina, ki so skrbeli za dogajanje na košarkarskem igrišču ter za pester spremljevalni program.

Veliko časa smo z otroki preživeli na bazenu, kjer smo izvajalii različne vodne igre, predstavile so se nam manj znane, a lepe športne panoge, kot so lokostrelstvo, jadralno padalstvo ter flag footbal. Najmlajši so uživali ob igranih pravljicah v pravljični deželi, vsi skupaj pa smo se vsako izmeno odpravili na različne končne izlete v nam najbližja adrenalinska parka, na paintball in v kraške jame. Najbolj pogumni pa so eno noč prespali v kampu Police, kjer so po nočnem kopanju postavili šotore in kar pod platneno streho pričakali novi dan.

Seveda smo glavnino časa posvetili košarki, najmlajši otroci so se učili osnov košarke, vodenja žoge, premagovali so različne poligone ter se učili osnove meta na koš. Starejši in bolj izkušeni košarkarji pa so izpopolnjevali svojo košarkarsko tehniko in taktiko ter druge veščine, ki jim bodo prišle prav skozi celo košarkarsko sezono.

Najbolj pomembno je, da so vsi otroci na košarkarskem taboru uživali. Dokaz za to so bili nasmejani obrazi preko celega tedna ter žalost v petek popoldne, ko se je tabor zaključil.

Košarkarski tabor je postal zelo uspešna zgodba in pomemben del Košarkarskega kluba Ajdovščina. Naslednjega v letu 2018 se veselimo že vsi delavci v košarki, zagotovo pa še posebej najmlajši košarkarji in tisti, ki bodo to še postali,« je dogajanje na taboru opisal Luka Hrovatin, strokovni vodja mlajših selekcij v klubu.

V sredini meseca avgusta so s pripravami prvi začeli mladinci, ki jih že v drugi polovici septembra čakata pomembni kvalifikacijski tekmi za vstop v 1. A SKL. Teden dni kasneje se jim je pridružilo še nekaj igralcev, s katerimi bodo v letošnji sezoni tvorili člansko ekipo. Skupaj bodo na Bovškem opravili nekajdnevne priprave, ob vrnitvi domov pa si fantje želijo, da bi lahko namesto na Policah trenirali v svoji domači dvorani v OŠ Šturje. Upamo, da bo sanacija dvorane zaključena čim prej in da bodo tudi mlajše selekcije lahko nemoteno pričele s treningi.

 

KK Ajdovščina

Oglejte si tudi