Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
8°C
JUTRI
26°C
7°C
Oceni objavo

Jure Marc z bronom

Član modelarskega društva Ventus Jure Marc se je kot član slovenske reprezentance udeležil svetovnega prvenstva v kategoriji F3J (radijsko vodeni jadralni modeli) in se domov vrnil z medaljo.
 Slovensko člansko vrsto sta zastopala še Bojan Gergič iz Maribora in Primož Rižner iz Slovenskih Konjic. Desetdnevno tekmovanje je potekalo na Slovaškem v mestu Martin. Naši fantje so se izvrstno odrezali, saj so v konkurenci 30 držav zasedli tretje mesto.

Prvenstva se je kot mladinec udeležil tudi naš Tilen Marc in zasedel solidno 15. mesto, žal mu je višjo uvrstitev preprečil en ponesrečen let.

Svetovno prvenstvo poteka vsake dve leti. Leta 2016 bo to prvenstvo organizirala Slovenija, v bistvu naše modelarsko društvo. Organizacijo smo dobili v konkurenci šestih držav prav mi, za kar gre zasluga našemu članu Marku Lemutu, ki je predstavitev v Švici pripravil tako dobro, da smo na glasovanju dobili 27 od 45 glasov - torej se čez dve leti vidimo na vipavskem letališču, čeprav smo veseli tudi vseh drugih obiskov na našem letališču.

Modelarsko društvo Ventus pa vsako leto organizira tudi zaključno tekmo za Evropski pokal v kategoriji F3J, ki bo 20. in 21. septembra. Pričakujemo udeležbo okrog sto tekmovalcev iz desetih držav. Vabljeni na ogled - bo zanimivo!

DM

Oglejte si tudi