Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
14°C
JUTRI
24°C
11°C
Oceni objavo

Elita Nagode osvojila turnir

V Vipavskem Križu je 24. in 25. junija, v sončnem in vročem vremenu, potekal tradicionalni malonogometni turnir. Za naslov najboljšega se je tokrat med seboj pomerilo 15 ekip, po večini domačih ekip, ki so se izkazale z vrhunskimi boji in predvsem fair play igrami.

Ekipe so najprej odigrale tekme v skupinskem delu, v četrtfinale pa se je uspelo prebiti ekipam Socceros, Vina Marc, Vina Valič, Lokavec, Burito Loco, Elita Nagode, Vrhpolje ter FC Borellas. Prvi polfinalni obračun je pripadel Eliti Nagode, ki so ugnali ekipo Burito Loco, v drugem polfinalu pa so Soccerosi morali priznati poraz močni ekipi Vina Marc na čelu z bratoma Sukanović ter Amelom Džuzdanovićem.

Burito Loco so kasneje v kazenskih strelih premagali Soccerose ter tako osvojili končno tretje mesto. V pravi lepotici turnirja, finalnem obračunu, pa je Elita Nagode premagala Vina Marc s 4 : 0 in se zasluženo veseli prve turnirske zmage letos. Rezultat finala je dokaj visok, čeprav ne odraža realnega stanja na igrišču, saj sta bili obe ekipi precej izenačeni, žal pa Vina Marc niso imeli dovolj sreče pri realizaciji svojih priložnosti, izkazal pa se je tudi mladi Davor Pejakić, ki je s svojimi obrambami spravljal v obup igralce v modrih dresih.

Naziv najboljšega igralca je pripadel Admirju Čosiću, naj strelec je postal Luka Štor, naj vratar pa Davor Pejakić, vsi člani zmagovalne ekipe. Organizator turnirja v Vipavskem Križu, TD Vipavski Križ, se na tem mestu zahvaljuje vsem, ki ste karkoli pripomogli k uspešni izvedbi malonogometnega turnirja. Predvsem zahvala ekipam, ki so se prijavile in v fair play duhu odigrale vse tekme. Hvala sodnikom, Harij Bat, Aci Sukanović, Danilo Jazbar, Emil Đukić, Danijel Lukanović za pošteno sojenje, hvala ekipi KIX Ajdovščina za pomoč pri organizaciji dogodka, hvala Burger Truck za hrano in pijačo, hvala Fama Vipava, Mesnica Rovtar, Vina Bakaršič, Klub ajdovskih študentov in dijakov, Klet Vipava za nagrade najboljšim.

Se vidimo ponovno prihodnje leto!

Matjaž Jazbar

Oglejte si tudi