Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
17°C
7°C
Oceni objavo

Počitnice na morju in bazenu

Sredi julija se je 40 zdravih in veselih otrok vrnilo z enotedenskega zdravstvenega letovanja otrok in šolarjev, ki ga je Rdeči križ Ajdovščina organiziral v Mladinskem zdravilišču in letovišču Rdečega križa Slovenije Debeli rtič.
Zdravljenje na Debelem rtiču združuje pozitivne vplive zdravilnih učinkov morske vode, prijetnega in blažilnega sredozemskega podnebja ter strokovne oskrbe. Zelo dobrodošlo je za otroke z alergijami, kožnimi boleznimi, obolenji dihal ter s funkcijsko prizadetostjo po poškodbah in operacijah gibal. Nežni dotiki morske vode in rastlinje mediteranskega parka krepijo zdravje, zmanjšujejo stres ter poživijo um in telo otrok. Zdravstveno letovanje so sofinancirali ZZZS, občini Ajdovščina in Vipava, RK Ajdovščina in starši otrok.

V avgustu bo RK Ajdovščina na brezplačno letovanje na Debeli rtič napotil še osem socialno ogroženih otrok, ki jim starši ne bi mogli omogočiti počitnic ob morju.

Prav tako je veliko razumevanja za stiske otrok ponovno pokazal Zavod za šport Ajdovščina, ki je 20 otrokom iz socialno šibkejših sredin omogočil brezplačne obiske letnega bazena čez celo sezono in jim tako polepšal in popestril počitnice. Za njegovo solidarnost se mu zahvaljujemo tudi v imenu otrok, ki jih je razveselil.

Irena Žgavc

Oglejte si tudi