Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

DANES
16°C
12°C
JUTRI
16°C
13°C
7515

Zmaga na tekmovanju 'Zrij rejpo'

Na prvem tekmovanju primorskih osnovnih šol z naslovom 'Zrij rejpo!' na Planini je v skupnem točkovanju slavila trojica z naše šole, ki so jo sestavljali Rebeka Lampe, Nika Štefančič in Rok Bizjak pod mentorstvom Lilijane Nabergoj.
Učenci so se najprej izkazali v pisnem preizkusu, kjer so od petih ekip dosegli najvišje število točk. V praktičnem delu so morali učenci pokazati svoje znanje v pripravi jedi iz repe tropinke in znanje o pridelavi in predelavi repe. Zlati žepki na posteljici iz repe so jim uspeli, kisanje repe tropinke so prikazali in vse skupaj je bilo dovolj, da so s točko prednosti slavili pred ekipo iz OŠ Šturje.
Zmagovalna ekipa je bila povabljena tudi v oddajo 'Dobro jutro', o kateri sta Nika Štefančič in Rebeka Lampe povedali naslednje: "Ko smo zmagali na tekmovanju in bili povabljeni v oddajo Dobro jutro, smo takoj vedeli, da nas čaka razburljiv dogodek. V sredo smo se z mentorico odpeljali v Ljubljano. Sprva smo bili malce vznemirjeni, saj smo vedeli, da bo oddaja potekala v živo. Pred nastopom so nam prijazno razkazali različne snemalne studie, tudi tistega, v katerem snemajo mladinsko oddajo Infodrom. Kmalu nato nas je maskerka pripravila na snemanje. Zdaj je šlo zares. Srce mi je vse bolj razbijalo, a ko nam je začela voditeljica Mojca Mavec zastavljati vprašanja, sem se popolnoma umirila in osredotočila na vprašanja in svoje odgovore. Vse je postalo lažje. Ta dan se je tako zaključil po pričakovanjih in na to smo bili vsi zelo ponosni."
Lilijana Nabergoj

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi