Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
5°C
NED.
16°C
0°C
Oceni objavo

Študijski krožki

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina skrbi, da otrokom in odraslim iz občin Vipava in Ajdovščina ni nikoli dolgčas. S pomočjo pridnih prostovoljcev in sodelavcev društva vrsto let izvajamo študijske krožke in tudi letos smo aktivni.
Na MDPM Ajdovščina imamo že veliko let študijske krožke. Letos so v polnem teku že štirje študijski krožki, ki jih izvajamo tako v občini Ajdovščina kot Vipava. Študijski krožki kot neformalna oblika izobraževanja in preživljanja časa so tudi prostor sklepanja novih prijateljstev.

V ŠK 'Viva kreativa' potekajo ustvarjalna srečanja, na katerih udeleženci ustvarjajo risbe, slike in druge umetniške izdelke. Študijski krožek, ki se izvaja v občini Vipava, dopoldneve lepša starejšim občanom, ki se pod vodstvom gospe Taše Turk umetniško izražajo.

'Poti do zdravja' je eden izmed utečenih krožkov, namenjen izboljševanju in krepitvi zdravja ter dobrega počutja vseh udeležencev skozi rekreativno-izobraževalna srečanja. Krožek, ki poteka v ruralnem okolju (na vasi) krepi ne le zdravje udeleženk, ampak tudi prispeva k družbenemu življenju podeželskih prebivalcev.

Študijski krožek 'Odnosi in komunikacija' krepi udeležence s psihosocialnimi veščinami, ki so potrebni za soočanje z vsakodnevnimi izzivi, pomeni skrb za naše zdravje. Tedenska srečanja, ki vsakič zajamejo drugačno temo (samopodoba, reševanje konfliktov, podajanje 'Jaz sporočil' itd.) so pomemben prispevek za udeležence in tudi trenerko, saj se skozi izkustveno delo vsi učijo drug od drugega.

V prejšnjem tednu se je pričel še krožek 'Koraki iz albanščine v slovenščino', spomladi pa se prične še ŠK 'Pohodi znanja od vasi do vasi'. 'Koraki iz Albanščine v Slovenščino' je aktivnost za vključevanje priseljenskih družin v družbo. Neformalno učenje našega jezika, spoznavanje naše kulture skozi krožek krepi priseljence iz Albanije, omogoča pa tudi druženje in krepitev socialne mreže udeležencev študijskega krožka.

'Pohodi znanja od vasi do vasi' bo kot študijski krožek zaživel spomladi, namenjen je spoznavanju lokalnih vasi, podeželskega okolja in odkrivanju kulturne dediščine ter naravnih lepot. Glavni cilj je omogočiti medgeneracijsko druženje in aktivno spoznavanje okolja, kjer živimo.

Veseli smo, da nam vsako leto poleg programov za otroke in mlade uspe pripraviti tudi aktivnosti za odrasle in študijske krožke, ki so dobro sprejeti in spodbujajo tudi odrasle k spoznavanju in učenju novih stvari.

Oglejte si tudi