Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
5°C
NED.
16°C
0°C
Oceni objavo

V otroku iščemo domiselnost, ustvarjalnost, inovativnost

V petek, 16. maja, je v vrtcu Zlata ptica že zjutraj zadišalo po piškotih in kruhu. Otroci so z nama pekli, kuhali, pomivali posodo in čistili police z igračami. Pripravljali smo se na velik obisk, vendar nismo pričakovali, da bo že zjutraj na vrata potrkala cela ekipa Ljudske univerze v Ajdovščini. Po njihovi zaslugi smo tudi v maju poživili družabno življenje v vrtcu in odprli vrata vsem, ki nas že poznajo in tudi tistim, še ne vejo prav točno, kaj pomeni in kako deluje waldorfski vrtec.
Starši in otroci so se preizkusili v močni volji, gnetli so trd vosek in ga nazadnje zmehčali. Nastale so vrtnice, polži, metulji, krožnički, skodelice … Z voščenimi bloki smo risali pomladne prelete metuljev, sonca, rož … kuhali smo in okušali nove kuharske podvige. Ko smo igralnico s pomočjo vesele pesmice pospravili, je vila iz dežele pravljic prinesla zgodbo o skrivnostni Mamki Bršljanki. Kako lepe lutke so izdelale roke vzgojiteljic, to lahko povejo vsi očarani otroci in starši. Vila nam je prišepnila na uho skrivnost bele in modre cvetice, ki pa naj skrivnost ostane. In ko je bilo pravljice in posladka s piškoti konec, otroci niso odšli domov, ne. Spet so se usedli za mizico v kuhinji in nadaljevali s svojimi mojstrovinami.

Vsem pa lahko poveva, da jeseni ni bilo ne časa ne sonca, da bi praznovali odprtje našega vrtca. Zato vas v času, ko se nam češnje in jagode smejijo z vrtov, vabiva, da pokukate v to čarobno vas Ustje in praznujete z nami. Peli bomo in plesali! Praznik bo torej v sredo, 4. 6., ob 18 h, kjer se boste lahko z vsemi vaščani Ustij, starši, slavnostnimi govorci, glasbeniki, folklorno skupino Most veselili in gostili. Pridite!

Darja B. Ipavec in Urška Dugulin iz Waldorfskega vrtca Zlata ptica

Oglejte si tudi