Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
9°C
PON.
26°C
8°C
Oceni objavo

Zaključna prireditev Škofijske gimnazije Vipava

V petek, 23. 6., so se za večino dijakinj in dijakov šolska vrata za dva meseca zaprla tudi na Škofijski gimnaziji Vipava. V ta namen so že tradicionalno pripravili t. i. Zaključno prireditev, na kateri smo med drugim nagradili tudi najuspešnejše dijake.
 Prireditev je odprl ravnatelj, Vladimir Anžel, ki je dijakom zaželel lepe počitnice, poleg tega pa nam vsem voščil ob 26. rojstnem dnevu naše domovine. Snovalka letošnje prireditve, prof. Emilija Grahor, je za iztočnico kulturnega programa vzela z mednarodnimi izmenjavami zelo bogato leto. Tako so bile glasbene točke povezane z državami, v katerih so letos naši mladi nabirali neformalno znanje: Španija, Nemčija, Italija, Hrvaška, Francija …

Glavni namen prireditve pa je vsako leto nagraditi najuspešnejše dijakinje in dijake. Letos je bilo med njimi 39 prejemnikov zlatih priznanj. Poleg njih pa so bili posebne zahvale deležni vsi tisti, ki jim kot prostovoljcem prostega časa ni težko pokloniti drugim, še posebej dijakinje, ki so kot prostovolljke delovale vsa štiri leta. Te so posebej nagradile: ravnateljica zavoda Cirius, gospa Kristina Bratina, predstavnica zavoda starejših Pristan, gospa Mojca Trdan, in predstavnica Škofijske Karitas Koper, gospa Tatjana Rupnik.

Zlata priznanja sta podelila upokojeni koprski škof Metod Pirih in ravnatelj Vladimir Anžel, pomočnik ravnatelj za šolo, Alojz Grahor pa še štiri posebne nagrade za velik prispevek k prepoznavnosti Škofijske gimnazije v ožjem, slovenskem in mednarodnem okolju, in sicer  trem maturantkam in maturantu: Klari Vrabec, Tjaši Valič, Martini Lokar in Aljažu Bratini.

bpk

Oglejte si tudi