Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Nova cvetličarna v Črničah

Na zadnji poletni dan, v petek 22. 9. 2017, so se v Črničah v popolnoma prenovljenih prostorih nekdanje pošte odprla vrata cvetličarne Lotos. V dopoldnskem času so jo prvi obiskali otroci, popoldne pa še krajani Črnič in okolice.
Na že tako topel in sončen dan so v dopoldanskem času dodatno energijo ter močno željo po raziskovanju in odkrivanju novega prinesli s seboj otroci iz vrtca in OŠ Črniče. Na mnogo njihovih vprašanj, kaj vse se v cvetličarni počne in prodaja, jim je z veseljem odgovorila cvetličarka Dolores Batagelj, ki je v sklopu predstavitve svojega poklica otrokom podarila šopke za okras šolskih in vrtčevskih prostorov. Najmlajši otroci iz vrtca pa so po ogledu še ustvarjali v delavnicah, v katerih so z navdušenjem pokazali, kaj vse znajo. 

Popoldanskega uradnega odprtja cvetličarne so se ga udeležili tako prebivalci Črnič kot tudi sosednjih vasi in s tem podprli novo pridobitev v svojem kraju. Veselja in ponosa ob odprtju ni skrivala tudi predsednica krajevne skupnosti Črniče, gospa Bruna Kastelic, ki  je v svojem nagovoru poudarila pomembnost oživitve kraja, povezovanja in poguma za tak korak naprej v prihodnost, ki naj bo prežeta z optimizmom in s trdnostjo, čeprav je včasih težko.

Besede veselja so na koncu pripadle Dolores Batagelj, ki se je najprej zahvalila Krajevni skupnosti Črniče, da je z odobritvijo prošnje omogočila odprtje te dejavnosti, občini Ajdovščina, ki je za sanacijo in obnovo prostorov namenila finančna sredstva, ter vsem, ki so kakor koli pomagali pri zaključnih delih in na dan odprtja. Zahvalne besede je namenila tudi vsem obiskovalcem, ki so s svojo prisotnostjo pokazali, da jo na njeni poti podpirajo, in poudarila, da se bo vedno trudila prisluhniti željam strank in jim ponuditi le najboljše –  poleg lončnic, rezanega cvetja, šopkov in aranžmajev tudi ročno izdelane voščilnice, konfete, dekorativne dodatke ter unikatne ali po željah oblikovane kamnite, lesene in kaligrafske izdelke.

Program se je zaključil s slavnostim prerezom traku, po ogledu notranjosti cvetličarne pa je sledila še manjša pogostitev obiskovalcev, ki so se ob prijetnem druženju poveselili in nazdravili novi pridobitvi.   

 

km

Oglejte si tudi