Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Državno tekmovanje iz ekokviza na Osnovni šoli Šturje Ajdovščina

Osnovna šola Šturje Ajdovščina je 11. aprila 2014 gostila državno tekmovanje iz ekokviza. Udeležilo se ga je 12 ekip, ki so zmagale na regijskih tekmovanjih po vsej Sloveniji.
Ekipe so sestavljali učenci iz šestega, sedmega in osmega razreda, ki so odgovarjali na ekološko obarvana vprašanja s področja podnebnih sprememb, biosfere, varstva narave ter prehrane. Med finalisti je bila tudi ekipa OŠ Šturje Ajdovščina, ki so jo sestavljali učenci Jakob Remškar, Ana Lemut in Filip Petrovič, njihova mentorica pa je bila učiteljica Irena Knafelc. Učenci so s pripravami na tekmovanje pridobili veliko znanja, ki jim bo  koristilo v vsakdanjem življenju.

Pri pripravah državnega tekmovanja so sodelovali učenci naše šole in njihovi mentorji. V krajšem kulturnem programu je tekmovalce pozdravila ravnateljica Lea Vidmar, prvošolčki so zapeli ekohimno šole, člani turističnega krožka so predstavili kulturne in naravne znamenitosti Ajdovščine, nastopila sta tudi mladinski pevski zbor in plesna skupina.

Ekipa OŠ Šturje Ajdovščina je na državnem tekmovanju osvojila peto mesto in tako šoli prislužila donacijo Telekoma Slovenije v višini 500 evrov, ki je namenjena ekološkim projektom, s katerimi bo šola še bolj prijazna do okolja.

Irena Knafelc

Oglejte si tudi