Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
9°C
PON.
26°C
8°C
Oceni objavo

Dejavne krompirjeve počitnice

Na Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina smo bili aktivni tudi v času jesenskih počitnic.
V torek smo poskrbeli za obilico zdrave rekreacije in smeha ob kopanju otrok v Atlantisu. In ker se po kopanju prileže še malo počitka, smo jih popeljali še na ogled filma v Kolosej. Udeleženci so glede na starost lahko izbirali med filmi in risankami.

 

Že s ponedeljkom smo začeli z ustvarjalnimi delavnicami. Otroci so ustvarjali v MC Hiši mladih v Palah v Ajdovščini, v OŠ Draga Bajca v Vipavi in v prostorih dvorane KS Gojače - Malovše. Jesensko tematiko so obogatili čarovniški klobuki, pajki in netopirji, pa buče -svečniki, hišice in drugi jesensko obarvani izdelki. Manjkale niso niti pobarvanke, s katerimi smo nekatere izdelke še polepšali. V Gojačah smo, podobno kot v Ajdovščini, poskrbeli za čarovniške klobuke. V Vipavi smo pripravili pravo pokrajino jesenskih dreves, okrašenih z barvnim kolažem in dodatno nalepljenimi kostanji.

 

V torek smo čarovniške klobuke še dodatno okrasili – vse je utripalo v znamenju bleščic in raznobarvnih trakov, proti koncu delavnic pa smo v izdelane svečnike - buče postavili še čajne svečke in uživali v zelo prikupnih svečnikih. V Vipavi smo pobarvane pobarvanke vstavili v okvirje, ki smo jih pred tem okrasili s koruznimi zrni in drugimi naravnimi materiali in tako zaključili delavnice med jesenskimi počitnicami. Tudi v Gojačah smo z delavnicami zaključili v torek. Otroci so uživali v izdelovanju čisto pravih čarovniških hišic.

 

Z delavnicami smo v Ajdovščini zaključili v petek, že v novembru. Jesenske počitnice so bile tudi tokrat prijetne in zelo ustvarjalne. Čudovito je, da se nam vsako leto pridružijo novi in novi otroci in del svojega prostega časa ustvarjalno preživljajo v družbi vrstnikov.

 

V skrbi za gibanje smo se podali na krajši pohod proti izviru močno narastlega Hublja. Pridružila se nam je tudi starejša generacija in nam pomagala k zaključku pripeljati projekt 'Igrivo skozi mladost in starost', ki smo ga izvajali v letošnjem letu medgeneracijskega sodelovanja s pomočjo sredstev Urada RS za komuniciranje. Burja nam je pošteno prevetrila lase in pljuča in odgnala jesenske viroze, pobarvala pa nam je tudi lica, zato se je topla pijača na koncu prav prilegla.

 

V Ajdovščini smo tokrat stopili v sodelovanje z MC Hiša mladih, ki so ponudbo naših, dopoldanskih delavnic, obogatili še z možnostjo kosila in popoldanskimi delavnicami.

 

Gordana Maroh Črv, MDPM Ajdovščina

Oglejte si tudi