Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
12°C
JUTRI
26°C
10°C
Oceni objavo

Ob polni luni na Mali Golak

Lansko leto nam ga je onemogočil dež - letos nas je na prvem pohodu na Mali Golak sprejela in navduševala prava zimska pravljica.

Športno društvo Slano blato Lokavec se je v začetku novega leta odločilo, da v okviru svojega osnovnega poslanstva, to je organiziranja športno - rekreativnih prireditev, poskusi nekaj novega. Tako smo v petek, 25. januarja 2013, organizirali  prvi nočni pohod ob polni luni na Mali Golak. Pohoda se je udeležilo 25 motiviranih pohodnikov, ki jih niso zmotili niti tema niti mraz niti burja.

Na pot smo krenili s Predmeje ob 19. uri. Na slabe vremenske razmere smo ob dobrem vzdušju hitro pozabili in v dobri uri in pol smo bili že na vrhu Golaka. Zaradi zelo hladnega ozračja na vrhu nismo predolgo mirovali, po okrepčilu in skupinski fotografiji smo se hitro odpravili  v dolino.

Po ljudskem izročilu velja, da Luna daje, povečuje, oživlja in spreminja, in resnično ima hoja ob polni luni poseben čar. Če ne drugače nas je Luna spremenila vsaj toliko, da smo bili bogatejši za lepo izkušnjo.

 

Blaž Lokar

Oglejte si tudi