Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

DANES
9°C
-2°C
JUTRI
10°C
-3°C
Deli
13845

OPP NIS v predsedniški palači

Na državni praznik dneva priključitve Primorske k matični domovini smo se učenci prilagojenega programa odpravili v Ljubljano s prav posebnim namenom. Odzvali smo se osebnemu vabilu predsednika RS Boruta Pahorja, ki nas je že v lanskem šolskem letu povabil v predsedniško palačo. Povod je predstavljal kratek poučen filmček 'Državni simboli se kregajo', ki je navdušil tudi samega predsednika.
V predsedniško palačo smo vstopili mimo častne straže, ki zaseda mesto le ob državnih praznikih. Blišč kristalnih lestencev, čudovito marmorno stopnišče, rdeča preproga in zastave so nam že na vhodu jemali sapo. V t.i. kristalni dvorani so nam pripravili poseben program. Po himni, ki jo je v živo zaigral trobilni kvartet in govoru predsednika je sledil nastop slovenskih harmonikašic. Nato smo si ogledali prostore, kjer potekajo sprejemi in srečanja predstavnikov tujih delegacij. Predsednik nas je osebno sprejel v svojem kabinetu, kjer nam je odgovarjal na vprašanja, razkazal pisarno in se s posamezniki fotografiral. Z zanimanjem smo si ogledali tudi predsednikova protokolarna darila.
Že v šoli smo se pogovarjali o bontonu in pravilih obnašanja - toda tokrat je šlo zares in potrudili smo se po svojih najboljših močeh. Izkušnja je bila nepozabna.
Učenci in učiteljice OPP NIS

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!