Logo MojaObčina.si
JUTRI
26°C
11°C
PON.
23°C
12°C
Oceni objavo

Dogaja se na Slapu, v Podragi, Dobravljah, Lokavcu in Ajdovščini

Ljudska univerza Ajdovščina je v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Slap in Vinarsko turističnim društvom Slap začela izvajati brezplačni program Usposabljanje za življenjsko uspešnost – Razgibajmo življenje z učenjem.
Program, ki ga sofinancirata Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport ter Evropski socialni sklad, bo potekal od oktobra do konca februarja 2013 v stari šoli na Slapu pri Vipavi, katere začetki segajo v leto 1850.

 

Udeleženci bodo dobili nova znanja in spretnosti povezane z načeli vseživljenjskega učenja, računalništva, tujega jezika, zdravja, ustrezne prehrane … Na prvih srečanjih so se pogovarjali o grozdju in vinu ter pozitivnem mišljenju, ki je energija zdravja. Nadaljevali bodo s temami: ljubezen do sebe, sedem žit za 7 dni v tednu, vrtnarjenje brez kemije. Poznavalka biodinamičnega kmetovanja bo predstavila tudi knjigo Kuhinja na osnovi žitaric v ritmu s tednom. Pridružite se nam lahko ob torkih in četrtkih, ob 18.30 na Slapu pri Vipavi.

 

Dogaja se tudi v Dobravljah, Lokavcu in Podragi, kjer v okviru različnih programov Usposabljanje za življenjsko uspešnost  Ljudska univerza Ajdovščina izvaja zanimiva predavanja in delavnice.

 

V okviru nacionalnega projekta, ki ga je vodil Andragoški center Slovenije, smo razvili in šolskem letu 2012/13 začeli v Ajdovščini pilotno izvajati nov program za brezposelne osebe Ponudnik tradicionalnih izdelkov, pridelkov in storitev. Zasnovan je tako, da vodi udeležence od oblikovanja poslovne ideje, medsebojnega povezovanja ponudnikov pa vse do aranžiranja izdelka in končne prodaje na turističnem in domačem trgu. Poleg teoretičnega znanja bo 21 udeležencev prejelo veliko individualnega svetovanja pri izdelavi poslovnega načrta, trženjskega spleta, finančnega načrta podjetja in aktivno sodelovalo v praktičnem delu programa.

 

Za informacije nas pokličite na: 05/36 64 750, 041 437 785.

H. F.

Oglejte si tudi