Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
7°C
NED.
16°C
0°C
Oceni objavo

Slišim – vidim – povem – ukrepam!

Slišim – vidim – povem – ukrepam! Slogan nove Strategije za mlade 2019 - 2023, s katerim želimo, da mladi povedo naglas, česa si želijo v naši občini. Slišati želimo njihove želje, mnenja, predloge in ideje. Sredi maja smo se predstavniki Mladinskega sveta Ajdovščina in nekaj več kot dvajset mladih skupaj zbrali na prvi delavnici v Mladinsko kulturnem centru Hiša mladih, kjer smo željo do vključevanja in soustvarjanja nove Strategije za mlade udejanjili.
Aktivnost mladih je v naši občini velika in zagotovo se še povečuje. Na delavnici je bilo predstavljenih kar nekaj idej, kaj si mladi v naslednjih petih letih v občini želijo. Ideje smo iskali na različnih področjih, od mladinskega organiziranja in prostega časa, zaposlovanja, stanovanjske problematike, mobilnosti in mednarodne mobilnosti, izobraževanja ter participacije mladih.

Za mlade je ajdovska Hiša mladih postala premajhna, želeli bi dodatnih prostorov, kjer bi se lahko družili. Prostor, kjer bi lahko igrali namizni nogomet, biljard, pikado, se udobno namestili na kavču in si med seboj izmenjali kakšno novo idejo ali izkušnjo, ki se jim je zgodila. Izpostavili so, da potrebujejo enoten prostor, kjer bi se mladi lahko družili, izmenjevali mnenja, ideje in izkušnje. Željni so obnove športne infrastrukture, kot je renovacija skate parka v Palah, novo plezalno steno. Več dejavnosti na kulturnem področju, literarnih večerov, natečajev, gledaliških predstav ter galerije na prostem, kjer bi se predstavljali mladi lokalni ustvarjalci. Strinjali so se, da je bilo za mlade že veliko narejenega, vendar je še prostor za izboljšave. Mladim ni vseeno za njihovo prihodnost in je želja po soustvarjanju velika. Mladih z idejami je veliko, o prihodnosti razmišljajo in imajo jasno vizijo v kakšni občini si želijo živeti.   

Delavnica, ki smo je izvedli je bila prva delavnica namenjena mladim iz Ajdovščine. V prihodnje načrtujemo izvedbo delavnic tudi po krajevnih skupnostih občine Ajdovščina. Vse informacije o tem, kje se bodo delavnice izvajale,  spremljajte na strani Mladinskega sveta Ajdovščina na socialnem omrežju Facebook in Instagramu. Novice o aktualnem dogajanju na vseh področjih objavljamo tedensko, na spletni strani winfo.si 'Wajdovski informator za mlade'.

Vse mlade pozivamo, da se delavnic udeležijo in predstavijo svoja mnenja, želje in potrebe, saj bomo le tako skupaj soustvarili boljši jutri. Aktualen je tudi anketni vprašalnik Strategije za mlade 2019-2023, ki ga lahko v pisni obliki dobite v pisarni Mladinskega sveta Ajdovščina, TIC Ajdovščina, Mladinski kulturni center Hiša mladih, Lavričevi knjižnici in poslovalnici M servisa ali pa rešite spletno anketo na spletni povezavi www.1ka.si/a/164012. Za vse predloge, mnenja, vprašanja in ideje smo vam na voljo na facebook strani Mladinski svet Ajdovščina in na elektronskem naslovu info@msa.si.

Izkoristi priložnost in sodeluj pri načrtovanju svoje prihodnosti v občini!

Ostanite mladi!

Mladinski svet Ajdovščina

Oglejte si tudi