Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
8°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Proti raku z Antioksidanti

Ob svetovnem dnevu boja proti raku je skupina Antioksidanti v četrtek, 4. februarja, ob 21h, premierno predstavila videospot za pesem Trenutek z mano, ki govori o tem, kako nepomembne so materialne stvari, ko zbolimo za boleznijo kot je rak.

Skupina Antioksidanti iz Ajdovščine, ki jo sestavljajo kitarista Andraž Žvokelj in Grega Marc, bobnar Gal Furlan, basist Darjan Brus in pevec Erik Jež, je v maju 2015 osvojila prestižno nagrado za mlade bande na natečaju ŠOUROCK, ki jim je omogočila finančno podporo za snemanje videospota za pesem Trenutek z mano.

Videospot je režiral Aljaž Kete, v njem pa poleg skupine nastopajo še igralka Kaja Pečnik iz Ajdovščine, ki živi in dela v Londonu, ter Izak Cunta in Gregor Vidrih. Videospot so snemali na več lokacijah v Sloveniji, med drugim v postojnskem Zdravstvenem domu, Stari šoli v Vipavi ter na Ljubljanskem Gradu.

Skupina Antioksidanti je na slovenski sceni prisotna že od leta 2009 in je do danes na raznih tekmovanjih prejela že veliko nagrad. Že leta 2010 so zmagali na slovensko-italijanskem natečaju Mladi brez meja ter leta 2013 prejeli nagrado za najboljšo mladinsko rock zasedbo na tekmovanju Rock Vizije, poleg tega naziva pa prejeli še Vizionarja za najboljšega pevca (Erik Jež) ter najboljšega avtorja tekstov in melodij (Andraž Žvokelj). Pesem Trenutek z mano je letos, 16. januarja, izšla tudi na prvencu z naslovom Parfum in plastika.

Videospot je bil zvečer, 4.2., ob 21h za izbrane povabljence premierno predstavljen v Klubu Baza v Ajdovščini, kjer so člani skupine pesem tudi v živo zaigrali.

rl

Oglejte si tudi