Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
13°C
7°C
Oceni objavo

Gasilsko tekmovanje

12. marca 2016 smo v organizaciji mladinske komisije Gasilske zveze Ajdovščina in PGD Selo v prostorih KS Selo gostili tekmovanje v kvizu gasilske mladine. Nastopilo je 48 najmlajših gasilcev iz PGD Col in Selo.

Tekmovali so v kategorijah gasilski pionirji in mladinci. Tekmovanje je sestavljeno iz teoretičega testa, ki vsebuje 40 vprašanja, na katere je potrebno piosno odgovoriti, iz vprašanj po scenariju “Malih sivih celic” iz gasilske tematike ter iz praktičnih vaj izdelavi vozlov ter praktične vaje spoznavanja in uporabe gasilskega orodja in opreme.

Iz vsake starostne kategorije sta se naprej na regijsko tekmovanje uvrstile po dve ekipi iz vsakega društva po ena. Znanje, ki so ga najmlajši gasilci pokazali je na visokem nivoju, kar pomeni, da za novi rod gasilcev ni skrbeti.

20. marca je nato sledil regijski kviz gasilske mladine, ki je potekal v gasilskem domu v Novi Gorici v organizaciji gasilske zveze Nova gorica-šempeter in poveljstva severno primorske regije. Tekmovanja so se udeležile prvo in drugo uvrščene ekipe iz tekmovanja v kvizu gasilske zveze Ajdovščina. Skupaj je nastopilo 26 ekip iz cele regije. Tekmovali so iz teoretičnega testa splošnega znanja gasilcev.
Ekipe naše zveze so se uvrstile v zlato sredino, saj jim je na koncu zmanjkalo malo znanja in športne sreče, kar pa je vseeno motivacija za naprej. Ob tem se zahvaljujemvsem, ki nas podpirate in nam pomagate do uvstitve na tekmovanja in uspehov.

 

Sergej Škrlj PGD Selo in Mladinska komisija GZ Ajdovščina

 

Oglejte si tudi