Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Kje sem doma?

Tam, kjer sta mama in oče, razigrani bratje in sestre, streha nad glavo, topli prostori v hiši, kjer diši po pečenem pecivu, kjer se sliši domača pesem, kjer laja mali kuža, kjer v bližini ropota stari traktor... Dom je tudi varno zavetje pred težavami, miren kotiček v vsakdanjem hitenju, vesel objem ljubljene osebe in skriti pogovor s svojim zaupnikom, dragoceni čas, ki ga deliš z najdražjimi, prijeten občutek, da si sprejet, slišan, ljubljen in da ljubiš ti.
Prav v tednu Karitasa smo na to odgovarjali sošolci Urške in Tadeja Žejna iz Podkraja, delavci CIRIUS-a Vipava in njuni prijatelji. Dvojčka, otroka s posebnim poslanstvom in njuna starša, so na njun 20. rojstni dan dočakali blagoslovitev dvigala in novih prostorov. Še sonce je tisti dan poljubilo njihov dom predno je zašlo. V dobrih dveh letih je poplačan trud vseh, ki so začutili stisko Žejnove družine.
Po celi naši deželi je šel glas po pomoči, solidarnosti, sodelovanju in darovanju. Sedaj so vidni rezultati. Vsi žejnovi se veselijo ob prepotrebnem novem dvigalu, saj so domače stopnice postale prestrme za starševska ramena. Urška se veseli svoje sobe, kjer bo ob glasbi lahko spočila svoje telo. Oba pa se bosta sprostila tudi v novi kopalnici, kjer ju bosta z nežno roko negovala njuna starša. Velika skrb se je odvalila iz njunih src, vlila spet upanje in vero v lepše, pogostejše skupne trenutke.

Vemo, da bosta Urška in Tadej še z večjim veseljem povedala: "Tu sva doma!"
Ana Hlad

Oglejte si tudi