Logo MojaObčina.si
DANES
27°C
6°C
JUTRI
28°C
9°C
Oceni objavo

Jana in Katja – naj prostovoljki MDPM Ajdovščina!

Mladinski svet Slovenije je konec junija na Brdu pri Kranju, pod pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja in v sodelovanju z Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, pripravil slavnostno prireditev natečaja Prostovoljec leta.

V natečaj za leto 2012 je bilo letos prijavljenih 187 posameznikov, med njimi sta bili tudi prostovoljki MDPM Ajdovščina – Jana Humar in Katja Krkoč, in 64 projektov. MSS je podelil 9 ključnih nazivov in dve posebni priznanji, in sicer Naj prostovoljec in Naj prostovoljka v treh starostnih skupinah, Naj prostovoljski projekt in Naj mladinski voditelj ter Naj mladinski projekt.

Jana Humar in Katja Krkoč sta že več časa zavzeti prostovoljki in sodelavki MDPM Ajdovščina. Še posebej pa sta se izkazali v letu 2012, saj sta sodelovali pri različnih dejavnostih našega društva. Jana je vodila razne ustvarjalne delavnice za otroke in medgeneracijske delavnice v domovih starejših, sodelovala je pri poučnih pohodih in dramskih igrah za otroke ter drugih projektih, bila je spremljevalka otrok na izlete, poleg tega pa je bila pogosto tudi mentorica mladim prostovoljcem.

Veliko imamo povedati tudi o Katji, ki je preko našega društva delovala kot predavateljica na študijskih krožkih, organizatorka kulturnih dogodkov (stand-up komedije, glasbene igrice za otroke), bila pa je tudi mentorica in voditeljica raznih ustvarjalnih delavnic za otroke v KS Gojače - Malovše.

Obe dekleti sta umetniško nadarjeni – vsaka na svoj način. Jana se kot slikarka veliko ukvarja z likovno umetnostjo, Katja, ki je po izobrazbi slovenistka, pa tudi z umetnostjo besede. Tako ena kot druga sta v MDPM Ajdovščina prinesli mnogo svežine, vznemirljivih idej in izkušenosti, pa tudi veliko topline, prijaznosti, razumevanja ... Jana, Katja, ponosni smo na vaju!

 

Sara Šorc, MDPM Ajdovščina  

 

Oglejte si tudi