Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

DANES
19°C
12°C
JUTRI
16°C
12°C
7765

Od razbitin do lovorik

Se še spominjate najbolj dramatičnih dogodkov 7. Rallyja Vipavska dolina, skupaj z najhujšo zabeleženo nesrečo na teh tekmovanjih v zadnjih desetih letih, ki pa se je končala srečno brez telesnih poškodb, le s povsem uničenim dirkalnikom? Naj vas spomnimo, da je šlo za srebrno zastavino vozila Yugo, za volanom katerega je sedel takrat debitant Tine Koren, s simpatično sovoznico Tjašo Medvešek. Navkljub njunemu takratnemu neuspehu pa nista obupala, saj sta bila odločena, da bosta sledila svojim željam in postavljenim ciljem. Tako, da je ta neuspeh bil le prolog zgodbe o plezanju do uspeha. In kje sta omenjena mlada dirkača danes?

Ker sta tekmovalca že v začetku svoje kariere sledila načelu 'ni predaje', sta se v nadaljevanju z novim dirkalnikom skozi več uspešno odpeljanih dirk povzpela do kar nekaj odličnih rezultatov. Nekaj izmed njih doseženih celo na tujih tleh.
Po uspešni dirki v Novi Gorici, sta klub Ajdovščina Motorsport med 21. in 23. septembrom uspešno zastopala tudi na 51. Rallyju Srbija, ki se je odvijal v okolici prelepega zdraviliškega mesta Vrnjačka Banja. Med konkurenco 49-ih vozil smo tam lahko srečali kar nekaj izkušenih tekmovalcev iz 7-ih različnih držav, ki so se s svojimi jeklenimi konjički podali na kar 165 kilometrov hitrostnih preizkušenj.

"Rally je bil precej zahteven, posamezne hitrostne preizkušnje pa zelo dolge. Dirko sva začela previdno, ker je bil ponekod tudi asfalt precej spolzek in je avto zato kar 'plaval' po cesti. Kasneje sva tempo stopnjevala in na vsaki hitrostni preizkušnji vozila bolj in bolj drzno. Po končanem prvem dnevu pa sva ugotovila, da so nama zaradi res dolgih prog zavore povsem odpovedale (bile so docela obrabljene) in da bo zato potrebno kupiti nove zavorne ploščice. To pa je za naju na nama neznanem terenu, v Srbiji sva namreč bila prvič, predstavljalo zelo velik izziv, saj gre za tekmovalne ploščice, ki so bistveno drugačne od običajnih. Pri tem so se zelo izkazali naši srbski gostitelji in prijatelji, ki so nama priskočili na pomoč in te zavorne ploščice zagotovili. Zatem pa so jih naši mehaniki v boksih zamenjali in dirkalnik je spet deloval brezhibno." - Tjaša Medvešek

Kljub 'neizkušenosti' ter nepoznavanju terena sta se na svoji praktično prvi tuji dirki odlično odrezala in dokazala stopnjevanje svojega tempa iz kilometra v kilometer.
Po končani dirki sta zasedla skupno 2. mesto v klasi 2, torej po naših merilih v konkurenci vozil divizije 1.

Skupaj z ekipo, ki ju spremlja na vseh dirkah ter skrbi za odlično pripravljenost dirkalnika, sta se tako odločila, da september v družbi še nekaterih drugih klubskih kolegov zaključita z dirko v Poreču.
Tu smo poleg omenjene ekipe, ki je dirko zaključila z odličnim rezultatom ter pometla s konkurenco v Yugo pokalu, lahko srečali še druge predstave naših tekmovalcev. Izkušena sovoznica Marija Kogej je tokrat odlično opravila svoje delo v Škodinem dirkalniku. Prav tako smo bili deležni atraktivne vožnje Citröenovega C2 R2 MAX-a, z Markom Grossijem in Davidom Kavčičem na čelu, ki pa dirke žal nista uspela zaključiti. Bili smo tudi priča potrditvi naslova državnega prvaka divizije 1, ki ga je osvojil Martin Štucin v svojem dirkalniku Škoda Felicia Kit Car. Prej omenjenemu zastavinemu dirkalniku pa se je v konkurenci pridružil še drugi Yugo z voznikom Matijo Potrato, ki je prav tako uspešno zaključil dirko in se izkazal s 3. mestom v Yugo pokalu.

Vsem ekipam gre velika zahvala, da jih lahko spremljamo pri njihovih nastopih in pri njihovi rasti v avto športu, poleg tega pa jim izrekamo tudi iskrene čestitke za dosežene rezultate. Upamo in verjamemo, da se naša zgodba o uspehu nadaljuje že konec meseca oktobra na dirki v Idriji.


Avto klub Ajdovščina Motorsport

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi