Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
6°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

Raznolik pridelek letnega vrta

Konec poletja je se je s svojim bogatim programom končal tudi tradicionalni Kašev letni vrt, v organizaciji Kluba ajdovskih študentov in dijakov. Prireditev je bila časovno najdaljša v tem obdobju na našem območju in se je odvijala v notranjih in zunanjem prireditvenem prostoru Mladinskega centra in hotela v Ajdovščini ter peščenem igrišču ob Lokavščku v Ajdovščini, vse petke, sobote in nedelje v mesecu avgustu.
Letos je bila že devetnajsta po vrsti in je zaobjemala umetnost, kulturo, zabavo in šport. Kašev letni vrt je bil tudi velika priložnost za širšo prepoznavnost in promocijo Vipavske doline. Tu je bilo predstavljeno delo potrpežljivih in kreativnih mladih, katerim je prireditev predstavljala druženje, izziv in možnost dvigniti kulturno zanimanje predvsem domačih prebivalcev. Kljub slabi naklonjenosti vremena je bila prireditev množično obiskana, privabila je goste iz vseh koncev Slovenije.

Sestavljena je bila iz zelo različnih segmentov in glasbenih okusov, zato je potešila skoraj vsako željo različnih generacij. Program prireditve je zaobjemal širok spekter dogodkov. Petkovi večeri so bili namenjeni glasbenim koncertom (Extraordinary trip, Orlek, Low peak Charlie, Hex, Lollogrigida, Koala voice, Red five point star, John Doe, Bogbards, Prismojeni profesorji bluesa), sobotne popoldneve so krajšali športni programi, zadnjo soboto v mesecu je prizorišče dogajanja poživel koncert domače skupine Climax. Nedeljske popoldneve so bogatili potopisi svetovnih popotnikov (Malavi, toplo srce Afrike – Neli, Hana, Kristi; Transibirska železnica – Andraž Kravos), stand up komedije (Lucija Ćirovič, Vladko Štampar) in letošnja novost SKUHNA- slovenska kuhinja po slovensko, ki je socialno podjetniški projekt migrantov, živečih v Sloveniji. Pripravili so kratka potopisna predavanja in kulinarične delavnice, v sklopu katerih so obiskovalce naučili pripraviti bangladeške, indijske in egipčanske jedi. Konec tedenskega programa so zaokrožali nedeljski koncerti (Feedback, Eskobars, Zoran Predin).

Kašev letni vrt je zaokrožil svojo devetnajsto leto delovanja in že tradicionalno požel pohvale svojih številnih obiskovalcev ter dal ekipi Kluba ajdovskih študentov in dijakov nov zagon pri organizaciji prireditve naslednje avgustovske dni.

Zahvaljujemo se sponzorjem: Občina Ajdovščina, Zveza ŠKIS, Agencija M servis, Nova KBM, A banka, Zavarovalnica Triglav, Zavarovalnica Maribor, RedBull, Fructal d.d., Mlinotest d.d., Hranilnica in posojilnica Vipava, Vinska kletTrta 1949, Lidl, Fama.

Dolores Likar

Oglejte si tudi