Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Plezalni vikend Tura 2019

V soboto 13. in nedeljo 14. aprila je potekal 14. plezalni vikend, ki ga je organiziral alpinistični odsek PD Vipava. V soboto smo organizirali tekmo za otroke. Na tekmi je nastopilo 61 otrok iz večinoma primorskih plezalnih klubov v 5 različnih kategorijah. Udeležba je bila velika glede na neugoden termin, ko je bilo isti dan državno prvenstvo v plezanju za osnovnošolce in v nedeljo še tekma za Zahodno ligo v Ljubljani. Letos je tekmovanje potekalo za vse kategorije na visoki steni, drugače kot prejšnja leta, ko je večina tekmovala na balvanski steni. Otroci so plezali po 2 smeri, le najmlajši so se pomerili v samo eni smeri. Smeri so bile primernih težav, da so lahko otroci pokazali vse svoje plezalno znanje.

 

V nedeljo smo imeli 8 urno plezanje po sektorjih plezališča pod Gradiško Turo. Ta izziv so sprejele 4 naveze domačega odseka in plezalci smo se selili od enega sektorja do drugega in pridno plezali določeno število smeri v posameznem sektorju. Pravila so sestavljena tako, da je potrebno za dober rezultat plezati v čim večjem številu sektorjev. Plezanje je trajalo od 9. do 17. ure, ko je bilo potrebno priti v prostore kampa Tura. Midva z Jurijem sva morala zelo pohiteti, tudi preteči kar precej poti od sektorja Triptih, da sva pravočasno prišla do kampa. Uspela sva priti v zadnji minuti in preostale naveze so naju nagradile z aplavzom za uspešen zaključek plezalnega dne. S podelitvijo nagrad se je zaključil letošnji Plezalni vikend.

 

Letošnji plezalni vikend je za spremembo od kar nekaj prejšnjih izvedb potekal v hladnem in vetrovnem vremenu, kjer smo tekmovalci in organizatorji uporabljali zimska oblačila – bunde, kape in tudi rokavice. Mrzlo je bilo v soboto na tekmi otrok in tudi v nedeljo, ko smo plezali po sektorjih. Če smo prejšnja leta predvsem pri nedeljskem plezanju v popoldanskih urah občutili moč aprilskega sonca smo letos občutili mrzlo vipavsko sapico.

 

Rezultati tekem na plezalnem vikendu so razpoložljici na www.planinsko-drustvo-vipava.si!

 

Marko Fabčič

Načelnik AO Vipava

Oglejte si tudi