Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

Rock Batuje po petnajstih letih končuje svojo pot

V športnem parku v Batujah se bo 28. julija odvila ena najodmevnejših poletnih prireditev na Primorskem, koncert Rock Batuje. Tradicionalni dogodek, ki poteka letos že 15. leto, bo s svojo pestro glasbeno ponudbo pričaral občinstvu nepozaben večer, ki bo hkrati tudi zadnji. Letošnje zvezde večera bodo skupine Mi2, Tabu, Zmelkoow in domača skupina Skalp. Rdeča nit večera pa je v rokah DJ Riki-ja.

Zadnji julijski vikend, bodo obiskovalci po 20.00 uri užili polno mero dobre glasbe. Otvoritev večera bo pripadla lokalni skupini Unitisti, ki bodo občinstvo ogrevali pred nastopom glavnih akterjev tega večera. Na batujski oder bodo prvič stopili skupini Tabu in Mi2. Po dolgih trinajstih letih se v Batuje vračajo Zmelkoow, ki bodo predstavili svoj aktualni album Pionirji Divergentnega Marketinga, seveda pa ne bodo manjkale niti stare uspešnice iz železnega repertoarja. Kot pa se za konec spodobi, bodo zadnji ton zaigrali domačini Skalp, zaradi katerih se je neverjetna pot prireditve Rock Batuje sploh začela.

Rock Batuje je pomemben glasbeni dogodek v Vipavski dolini, ki je v vseh teh letih privabljal obiskovalce iz širše okolice, kar nekaj pa tudi iz tujine. Vse delo okrog prireditve temelji na prostovoljnem delu marljivih domačinov in njihovih prijateljev, brez katerih ta prireditev sploh ne bi obstajala. 15 letno obdobje trdega dela, neprestanih bitk z vremenom, dopusti, negotovostjo, pesimizmom, vzponi in padci, trendi sodobne glasbe in birokracijo je med Batujci spletla neuničljivo vez. V vseh teh letih so se rojevala nova prijateljstva, zveze, zakoni in tudi naraščaji, ki so združili celotno vas, da je za to prireditev dihala kot eno. Zato je letošnji koncert še toliko bolj čustven, saj bo 15 obletnica tudi zadnja. Ker je namen koncerta uživanje ob prijetni glasbi, je tudi vstopnina temu primerna, saj je cena vstopnic v predprodaji 8 eur, na dan koncerta pa 10 eur do 22. ure, kasneje pa 12 eur. Poskrbljeno bo tudi za motoriste, ki bodo imeli posebej zanje ograjen parkirni prostor tik ob prizorišču, za vse utrujene pa bo možno brezplačno kampiranje v ograjenem prostoru z pitno vodo.

Več informacij: www.rockbatuje.com ali na facebook strani: www.facebook.com/rock.batuje.
rl

Oglejte si tudi