Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
4°C
Oceni objavo

Oratorij na Planini

Tudi letošnje poletje je bilo na Planini precej živahno. Približno 25 animatorjev je celo poletje pripravljalo oratorij, ki je potekal od 21. do 25. avgusta. Udeležilo se ga je več kot 80 otrok med 4. in 13. letom.
Oratorij je nekakšen počitniški teden za otroke, kjer bolje spoznavamo določeno osebo, ki je lahko svetopisemski lik, svetnik ali pravljični junak. Letos smo spoznavali Marijo - znano neznanko. Vsako jutro so si otroci v dvorani krajevne skupnosti na Planini lahko ogledali del zgodbe o Mariji, ki so jo odigrali animatorji. Potem je sledil pogovor po starostnih skupinah. Ker je pomembno, da otroci razvijajo svoje spretnosti, imajo vsako leto na voljo več različnih delavnic. Pri skavtski delavnici so otroci postavljali bivake in delali nosila za ranjence, pri tehnični delavnici so izdelovali rakete in jih spuščali v zrak. Radovedneži so se potikali po skritih kotičkih cerkve in se odpravili tudi v zvonik, lačni pa so pri kuharski delavnici pripravljali sladice. Poligloti so se lahko udeležili jezikovne delavnice, kjer so se učili osnov francoščine, ustvarjalneži so pri likovni delavnici izdelovali različne izdelke, nogometni navdušenci pa so se lahko vpisali na športno delavnico. Med igrami so se otroci zabavali, razgibali in učili, kako sodelovati in se prilagajati najmlajšim.

V torek so nas pri vodnih igrah obiskali ajdovski gasilci, ki so nam predstavili svoje društvo, gasilski avto in nas prijetno osvežili. Ker pa še vedno nismo imeli dovolj vode in čofotanja, smo se v sredo odpravili na bazen v Ajdovščino. Zadnji dan so se nam pri sveti maši v cerkvi pridružili tudi starši. V dvorani smo jim pripravili kratek povzetek vsega, kar smo počeli na oratoriju. Na koncu pa smo se zbrali še pred cerkvijo na klepetu in pogostitvi, ki smo jo pripravili s pomočjo pridnih staršev, ki so prinesli veliko dobrot.

Otroci na oratoriju vedno uživajo, zato smo hvaležni vsem podpornikom, ki nam vsako leto znova pomagajo izvesti oratorij. Velika zahvala gre našim sponzorjem – Petrič d.o.o., Iztok Gantar s.p., Restavratorstvo Stanko Vitez s.p. in občini Ajdovščina, ki so nas finančno podprli ter vsem župljanom župnij Planina, Šmarje in Gaberje, ki so nas podprli s prostovoljnimi prispevki. Zahvaljujemo se tudi Mlinotestu za materialno podporo, Krajevni skupnosti Planina za uporabo prostorov, Hermini Lisjak za kosila, Andrejki Marc za večerjo, Tiskarni Janežič in Tomažu Hainu, PGD Ajdovščina, kmetiji Pipan, kmetiji Martina Marca,družinam Kretič, Petrovič, Štrancar, Marc, Nusdorfer, Knafelc, Kos, Jež, Bačer, Gnezda, Vidmar, Štokelj, Kranjc, Kobal, Renar, Dolenc, Francu Lebnu, Borutu Ščeku, Aleksandru Marcu, Zorki Marc, Ivanu Žgavcu in vsem ostalim, ki ste nas kakorkoli podprli.
Hvala tudi vsem, ki ste nam ponudili pomoč, pa je potem nismo potrebovali. Se priporočamo tudi za drugo leto!

 

Oglejte si tudi