Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
12°C
PET.
25°C
8°C
Oceni objavo

Redni zbor članstva NSi – krščanskih demokratov Ajdovščina

Občinski odbor NSi Ajdovščina je 15. januarja 2016 pripravil redni zbor članstva. Srečanje sta s svojo prisotnostjo počastila predsednica stranke Ljudmila Novak in poslanec Jernej Vrtovec; poleg članov so se ga udeležili tudi strankini funkcionarji iz naše regije.
Po uvodni izvolitvi delovnega predsedstva je delo občinskega odbora v letu 2015 predstavila predsednica Nadja Ušaj Pregeljc. Občinski odbor je samostojno ali v sodelovanju z vipavskim odborom pripravil tri odmevne pogovorne večere na temo privatizacije, družine in kmetijstva v Vipavski dolini, mašo za domovino in predstavitev zakona o dostojnem pokopu žrtev, gostil strokovnjake in pisce zakonov ter štiri strankine in dva evropska poslanca. Praznovali smo strankino 15. obletnico delovanja v Ajdovščini in Ljubljani. Udeležili smo se številnih dogodkov, posebej tabora v Beltincih in programskega kongresa v Dravogradu. V sodelovanju s koalicijo Za otroke gre smo pripravili dve referendumski soočenji v Ajdovščini in Vipavi. Pri sv. maši v Šturjah smo se spomnili pokojnih članov NSi.

Vodja svetniške skupine, Dušan Mikuž, je podal poročilo o delu štirih svetnikov NSi in sedmih članov delovnih teles občine. Izpostavil je najpomembnejše predloge naših svetnikov v občinskem svetu pod novim županskim vodstvom. NSi je zastopana v nadzornem odboru, občinski volilni komisiji, v osmih svetih zavodov, imamo tri sodnike porotnike.

Predsednica stranke Ljudmila Novak in poslanec Jernej Vrtovec sta govorila o delu v parlamentu in pomembnih temah, ki jih stranka izpostavlja v svojem političnem delovanju (davčna in zdravstvena reforma, družinski zakonik, migrantska kriza …) ter pohvalila delo ajdovskega odbora.

Asistent evropskega poslanca, Andrej Černigoj, je pozdravil v imenu Lojzeta Peterleta in povabil mlade k stažiranju v Bruslju.

Na letošnjem zboru sta priznanje občinskega odbora prejela zakonca Ivana in Franc Bratina iz Dolge Poljane. Zlato priznanje občinskega odbora si je za zvesto delo zaslužila Marta Kravos s Ceste.

Letno srečanje članstva NSi smo v Domu krajanov v Ajdovščini zaključili v prijetnem druženju.

Nadja Ušaj Pregeljc

Oglejte si tudi