Logo MojaObčina.si
DANES
28°C
8°C
JUTRI
24°C
13°C
Oceni objavo

Karin in Blisk odlično v novo sezono

Lansko sezono sta Karin Kranjc s Planine in Blisk že drugo leto zapored osvojila pokal Alpe Adria 4 Nations v endurancu. Zmagala sta na Hrvaškem in Avstriji,v Italiji pa bila tretja. Po uspešnih kvalifikacijah sta se prvič udeležila tudi mednarodne FEI tekme v kategoriji na CEI 1* 93 km in zasedla odlično 4.mesto.
Letošnjo sezono pa sta otvorila s presenetljivim 3. mestom in sicer še v višji kategoriji CEI 2*122 km. Tekma je potekala 19. marca v Vivaru (ITA). Karin in Blisk sta se že v drugem krogu prebila do tretjega mesta in ga zadržala do konca tekme.

Blisk se je odlično držal na progi in suvereno prestal vse veterinarske preglede. Kot edina slovenska predstavnika sta se s svojimi navijači veselila svojih prvih letošnjih stopničk. S to tekmo pa sta se tudi kvalificirala za FEI tekme na 160 km.

Karin pa od jeseni za endurance pripravlja tudi svojega novega mladega arabskega konja z imenom Kalaf . Preizkusila ga je že 1. marca na tekmi v San Vitu (ITA), kjer je uspešno zaključil tekmo na 30 km .

Karin, Blisku in Kalafu želimo še veliko dobrih uspehov.

 

MJ

Oglejte si tudi