Logo MojaObčina.si
DANES
28°C
8°C
JUTRI
24°C
13°C
Oceni objavo

Na kontrolni točki radijske orientacije na Školu

V soboto, 2. aprila, je v Ajdovščini potekalo ODPRTO KV ARG PRVENSTVO RADIOKLUBA AJDOVŠČINA. Udeležili smo se ga tudi učenci OŠ Dobravlje, ki v okviru interesne dejavnosti že vrsto let na tekmah redno sodelujemo in dosegamo vidne rezultate.

Skupno število tekmovalcev, starih od 11 do 79 let, je bilo na letošnji tekmi 35. Tekmovali so tudi sedanji in nekdanji učenci naše šole, najboljši pa so bili: Nik Gregorič (pionir), Rok Zabakovec (junior), Matjaž Štrukelj (senior) in Ana Čufer v kategoriji ženske.

Na vseh točkah so skriti oddajniki, dogajanje pa spremljajo radioamaterji, ki skrbijo za varnost in pravila, da tekmovalci ne goljufajo. Po radijskih postajah organizatorju spročajo o poteku tekme.

Z Žanom sva bila na točki po imenu ‘’Lisica 2’’. Ko sva prispela na točko, ki se je nahajala na Školu, sva postavila anteno. Ker je pihala močna burja, sva jo morala zatakniti med veje dreves. Prvo uro po startu ni bilo nobenega tekmovalca, potem pa se je začelo zares. Na točko so prihajali s severa, juga, iz grmov, tako rečeno od povsod. Vseh skupaj je bilo okoli 30. Proti koncu tekme sva z Žanom opazila radioamaterja, ki se je izgubil, a bil vesel, da je našel vsaj najino točko.

 

Mark Bizjak, OŠ Dobravlje

Oglejte si tudi