Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
5°C
NED.
16°C
1°C
Oceni objavo

Pester košarkaški december za najmlajše košarkarje

Tudi letos so se naši igralci udeležili že 23. Sončkovega dne. V soboto, 30. novembra se je prvi del turnirja odvijal v Vipavi, kjer je naša ekipa U-13 nastopila z igralci letnika 2008/09. Najprej so se fantje pomerili že z znanima Makedonskima ekipama MZT-ja in Vardar-ja. Naši levi so pokazali veliko znanja, borbenosti in ekipnega duha, kar je prineslo dve sladki zmagi. Na koncu je bil Bor Marc proglašen za najkoristnejšega igralca dneva, David Babnik je postal zmagovalec v metanju prostih metov, v peterki turnirja pa je bil tudi Tai Bratož

Naslednji dan se je pet ekip mlajših selekcij KK Ajdovščina udeležilo 2. dela turnirja v Novi Gorici. Na turnirju je sodelovalo 72 naših košarkarjev, starih od 7. do 12. let. Prav vsi so se na turnirju izjemno izkazali s svojo borbenostjo in na koncu zabeležili precej več zmag kot porazov. Mlajši so nabirali izkušnje proti primorskim klubom, starejši pa so igrali tekme proti nekaterim izjemno močnim klubom s področja nekdanje Jugoslavije. Proti Mega Leksu smo morali priznati premoč, boljši pa smo bili od MZT iz Skopja in Petrol Olimpije iz Ljubljane. Po koncu skupinskega tekmovanja, se je v glavni telovadnici odvijala tudi All-star tekma, v katerem je klubske barve zastopal Blaž Bratina.  

V soboto, 07. decembra, pa je v Vipavi potekal prvi turnir Pokala Leone, v katerem nastopajo dečki 1. in 2. razreda vseh osnovnih šol v občini Ajdovščina in Vipava. Ti otroci svoje znanje košarke nabirajo v košarkarskih šolah, ki so pod okriljem KK Ajdovščina. Na tekmovanju je nastopalo 65 fantov, ki so ob glasni podpori staršev na tekmah navduševali z odličnimi potezami in pokazali, da se v Vipavski dolini na prepihu razvijajo zelo dobri košarkarji. 

 

Luka Hrovatin

Oglejte si tudi