Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
24°C
12°C
Oceni objavo

Noč knjige

Na Svetovni dan knjige, 23. aprila, ki je tudi Noč knjige, smo se na podružnični šoli v Črničah zbrali, da obeležimo ta dan. To srečanje smo združili s projektom Medgeneracijsko branje (društvo Bralna značka) in tako pričarali pravo pravljično uro branja za vse generacije.

Na dogodek so bili poleg otrok vabljeni tudi njihovi starši, sorojenci ter stari starši. Srečanje je bilo namenjeno vsem, ki pravljice in zgodbe radi poslušamo. Dogodek je bil prvotno mišljen, da bi ga izpeljali zunaj, na šolskem igrišču, vendar nam vreme ni bilo naklonjeno, zato je branje potekalo v učilnicah. Bralci so bile mame, babice ter srednješolka. Učenci so s seboj lahko prinesli blazine, plišaste igrače in odeje. Udobno so se namestili, da je bilo poslušanje še bolj prijetno. Otrokom je veliko pomenilo, da so se na tak način družili. Vsaka skupina poslušalcev je imela na izbiro nekaj literarnega gradiva. Skupaj z bralcem so učenci izbrali knjigo za branje.

Po eni urici smo se ponovno zbrali in strnili vtise. Bralke so povedale, da so učenci neizmerno uživali ob poslušanju, zanimale so jih izbrane slikanice in knjige. Starejši so se zanimali, kje lahko najdejo izbrano gradivo.

Želimo si še več takih srečanj. Verjamemo, da na tak in podoben način mladim približamo veselje in ljubezen do branja.

E.Š., D.H. in J.L.

Oglejte si tudi