Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

"Mlada Karitas" v Soči

Prostovoljci so motor programa »Popoldan na cesti«. Brez njih programa ne bi mogli peljati. Posebnost od ostalih programov Karitas je v tem, da so pri nas vključeni pretežno mladi prostovoljci od osnovnošolcev, dijakov, študentov pa tudi mladih, ki po končanem šolanju ne najdejo zaposlitve, želijo pa si ostati aktivni.
Poletnega tabora v Soči si brez mladih prostovoljcev ne morem predstavljati. Letos nas je skozi celoten tabor peljalo vodilo »Ne boj se, saj sem jaz s teboj…(Iz 43, 5a).

In res je, mirno lahko rečem tudi jaz, HVALA, ker ste z menoj preživeli šest zanimivih in lepih dni. Delo se za nas prične že veliko pred taborom. Skupaj sestavljamo program, se učimo komunikacije, dela z mladimi in se spoznavamo med seboj. Za 28 otrok je bilo letos pripravljenih 11 mladih prostovoljcev: Lara, Petja, Veronika, Mihaela, Tadeja, Maja, Gaja, Petra, Tadej, Rok in Anže ter »mladi po srcu« kuharici, Milena in Marijana. Pomembno je, da se prostovoljec ujame z otroki. Lahko bi rekli, da so njihovi vrtniki, a hkrati morajo vzpostaviti odnos animator-otrok. Njihovo delo je animirati otroke, jim pomagati pri delavnicah, jim prisluhniti, biti prijatelj.

Letos je bilo dela res veliko. Izdelovali smo blazine, okvirje za slike, preprogo, igro tri v vrsto, kremo iz sivke- obiskala sta nas Urška in Sebastijan iz Vilalavande. Poučili smo se o prvi pomoči- hvala medicinski sestri Miri za predstavitev. Za eno popoldne smo postali gorski reševalci- hvala Davorinu, Danilu in psičkama Zoni in Flo. Tabor pa smo zaključili z glasbili sveta- Dejanu hvala za zanimivo predstavitev. Vsi naši gostje so na taboru tudi sodelovali prostovoljno.

Hvala Vam, da ste del nas. Želimo si, da bi se tudi v prihodnje čim več mladih odločilo postati del mreže imenovane »Mlada Karitas«.

Tatjana Rupnik

Oglejte si tudi