Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

DANES
14°C
7°C
JUTRI
14°C
-5°C
Deli
9036

Novo šolsko leto v novi glasbeni šoli

Učitelji in učenci Glasbene šole Vinka Vodopivca Ajdovščina začenjamo letošnje šolsko leto v novih prostorih - na Cesti 5. maja 7, v stavbi, kjer je prej domovala osnovna šola Danila Lokarja. S tem se je končala naša 70 letna odisejada, ko smo se z matične stavbe zaradi vedno večjega števila učencev in učiteljev ter premalo učilnic selili na več lokacij, kar je povzročalo preglavice pri organizaciji pouka in rednih internih nastopov, predpisanih z učnim načrtom.

Nova šola bo pod isto streho združila poleg individualnega pouka instrumentov tudi balet, ki je do sedaj gostoval v Srednji šoli Vena Pilona, nekaj časa pa tudi v plesnem studiu Maxim. Neprecenljiva pridobitev bosta tudi dvorana za vaje orkestrov in komornih skupin ter prelepa, akustično odlično zasnovana in ravno prav velika koncertna dvorana! 

To, da je šola nastala iz stare stavbe, je po eni strani prednost. Velike avle, ki so med učilnicami, bi namreč v novogradnji pomenile nekoristen prostor. V resnici pa dajejo šoli občutek odprtosti in zračnosti, to pa gotovo pripomore k ugodnemu počutju ob delu in učenju.

Svečana otvoritev šole bo v ponedeljek, 2. septembra, na prvi šolski dan, ob 18.00 uri. Že naslednji dan bo pouk potekal po ustaljenem redu, le da letos (in upamo še veliko naslednjih desetletij) v prelepi stavbi, ki je končno samo naša!

Glasbena šola Ajdovščina

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi