Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
5°C
Oceni objavo

Nina Ukmar: Nov začetek za nove zmage

Pred enim letom sem si poškodovala koleno. Postavljena diagnoza: strgana prednja križna vez. Čakali sta me operacija in zahtevna rehabilitacija, zato sem morala ples postaviti na stranski tir. Pred poškodbo sem se v šoli borila za čim boljši uspeh, v plesni karieri pa za čim višje uvrstitve, potem pa je bilo v trenutku vsega konec (tako sem vsaj mislila takrat).

Zdaj se z nekaj spremembami vračam v tekmovalni hip hop ples. Uspešno solistično kariero sem zamenjala za ples v paru z vrhunsko hip hop plesalko Uršo Skubic. Urša me je, sicer za barve drugega plesnega kluba, v času moje poškodbe, zamenjala na mestu državne prvakinje, ter na stopničkah na lanskem evropskem prvenstvu, na katerem je zasedla tretje mesto. Z novim letom je okrepila vrste Plesnega kluba ADC in nama tako dala možnost za uresničitev najine večletne želje, da združiva moči v udaren duo.

Prvič sva skupaj nastopili na kvalifikacijski tekmi za državno prvenstvo, ki je potekala 19. januarja 2019 v Novem mestu. Med 23 najboljšimi slovenskimi pari sva osvojili prvo mesto. Zmago sva čez 14 dni ponovili tudi na kvalifikacijski tekmi, ki se je 3. februarja odvijala v Ljubljani. Na najvišje uvrstitve ciljava tudi na naslednjih tekmah, na državnem, evropskem in svetovnem prvenstvu.

Danes vem, da poškodba, tudi težka, ne pomeni konca. Je začetek nečesa novega; novih spoznanj, vrednot, prioritet, pristopov, vezi, prijateljstev... Je čas dozorevanja.

Zahvaljujem se vsem, ki so mi po poškodbi pomagali, da lahko sedaj spet tekmujem. Posebna zahvala pa gre tudi mojemu dolgoletnemu sponzorju za vso pomoč in podporo na tekmah v času pred poškodbo.

Nina Ukmar

Oglejte si tudi