Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
12°C
JUTRI
26°C
10°C
Oceni objavo

Rekorden Summer Spark festival 2019

Društvo Spark iz Vipave je v sodelovanju s klubom Ajdovskih študentov in dijakov, 9. avgusta pripravilo tradicionalni enodnevni Summer Spark festival, ki je letos praznoval peto obletnico. V Vipavsko dolino je pripeljal veliko gostov iz širše Slovenije in Italije, opaziti pa je bilo tudi kar nekaj Francozov in Nizozemcev. Letos je festival podrl rekord obiskanosti - obiskovalcev je bilo kar 1500.
Prve priprave so se pričele že takoj po lanskem festivalu. Glavne priprave na prizorišču pa so potekale zadnji teden pred dogodkom. Zaradi obsežnih del je pri pripravi prizorišča sodelovalo preko 30 prostovoljcev, ki so dva dneva pred dogodkom intenzivno postavljali vse potrebno za izvedbo.

Vreme letos ni delalo posebnih problemov, zato je bilo v petek zvečer vse pripravljeno za pričetek festivala. Ob 21:00 je svoj nastop pričel mladi slovenski DJ Lucca Loggia, kateri je zmagal na DJ tekmovanju. Nadaljevala sta madžarski duo Half Shark in Thomas Rush. Množica je bila že ogreta za naslednji nastop slovenskega DJ-a Timo G-ja. Ob polnoči pa je na oder prišla zvezda večera, nemški svetovno znani DJ Plastik Funk. Sledil mu je še nastop hrvaškega DJ-a Kosta Radman-a, dogodek pa je zaključila slovenska DJ-ka Tea Vučkovič. Vsi nastopi so bili podkrepljeni z zelo unikatno osvetlitvijo in specialnimi efekti za katere je poskrbela lokalna ekipa Mp3 Sound & Light. Tudi letos je pri izdelavi unikatnega odra sodelovalo veliko število prostovoljcev.

Zaradi pričakovanega večjega števila obiskovalcev smo letos posebno pozornost namenili varnosti in prvi pomoči. Za parkiranje in vzdrževanje reda v okolici prireditvenega prostora je skrbelo veliko število starejših prostovoljcev iz Budanj. Za ozaveščanje o nevarnosti pri uporabi drog pa je skrbela ekipa združenja za zmanjševanje škodljivih posledic drog – Drogart.

Na dogodku so za fotografije obiskovalcev skrbeli kar trije priznani fotografi in dva snemalca v sodelovanju z DD Studio produkcijo, katere člani so bili odgovorni za uradni »aftermovie« dogodka. Že pred samim dogodkom smo v vseh napovednih videjih predstavljali glavne lepote Vipavske doline in s tem skrbeli za promocijo okoliških krajev.
Veseli smo, da so se letos občina, sponzorji in donatorji odzvali in stroškovno zelo pomagali pri organizaciji dogodka, saj bi bila brez njih le-ta veliko bolj zahtevnejša in verjetno tudi težko izvedljiva.

Na tem mestu se organizatorji iskreno zahvaljujejo vsem sponzorjem, donatorjem, prebivalcem Budanj in veliki ekipi prostovoljcev za vso pomoč!

Velika želja je, da bi dogodek še naprej rastel kakor do sedaj, saj ima vsako leto precej več obiskovalcev in napreduje na vseh ravneh organizacije. Dogodek je že pridobil na imenu širom Slovenije in pričenja dobivati ime tudi v tujini. Obiskovalci so po pogovorih zelo zadovoljni in radi podpirajo nekaj novega. Velik povdarek je tudi na privabljanju tujih obiskovalcev in predstavitvi lepot Vipavske doline ter vsaj za nekaj dni napolniti turistične kapacitete.

Dominik Vrčon

Oglejte si tudi