Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

Sladek začetek jesenskih predstavitev v Lavričevi knjižnici

V Lavričevi knjižnici smo jesenski ciklus predstavitvenih večerov začeli nadvse sladko. Predstavili smo namreč knjigo receptov Alenke Kodele Čaša sladkega. Po Tortah, Najboljših piškotih, sladkih grižljajih in slanem pecivu in Slanih in sladkih zavitkih in pitah prinaša nova knjiga kar 120 receptov za pripravo sladic v kozarcih in drugih posodicah.

Sladice v takšnih in drugačnih posodicah so namreč sedaj, če se lahko tako izrazimo, modni trend. Testa skoraj ni več, morda le tu pa tam kakšen zdrobljen piškot, ni potrebno uporabiti pečice, porcije so že narejene, ni rezanja in skrbi ali bodo vsi kosi enaki. In še vse naše kozarce, ki smo jih dobili za darilo in jih skrbno hranimo v omari, lahko uporabimo. Avtorica je vsebino razdelila na štiri poglavja: priprava dekoracije, kjer je prikazana priprava različnih okrasitev, sadne sladice, kjer je osnova za pripravo sadje in razne smetanove ali jogurtove kreme, kremne in čokoladne sladice, zaključujejo pa frapeji, sorbeti in osvežilni napitki. Skratka, kot je napisano v uvodu, pred nami »je knjižica, polna zanimivih idej in receptov za pripravo zanimivih, hitro pripravljenih in ne preveč zahtevnih sladic, napitkov, sorbetov in frapejev«.

Avtorica je poskrbela, da smo nekaj njenih sladic tudi pokusili.

Ob tej priložnosti smo predstavili tudi knjigo Karmen Gostinčar Eko darila. Avtorica nam v priročniku predstavi, kako lahko iz bogate  naravine shrambe doma pripravimo čudovita in unikatna darila kot so naravna trda in tekoča mila, različna kozmetika za obraz in telo, domači deodoranti in parfumi, razna mazila in oljni izvlečki ali macerati. Dodani so še izdelki za lep dom. Priročnik bo v teh zadnjih mesecih pred novoletnim obdarovanjem prišel še kako prav. Obe knjigi sta izšli pri Založbi Kmečki glas.

Zdenka Žigon

 

 

 

 

Oglejte si tudi