Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
9°C
JUTRI
25°C
10°C
Oceni objavo

Poletavci bodo letos že drugič pristali!

Lavričeva knjižnica Ajdovščina se je čez poletje znova – kot ena od desetih slovenskih in edina primorska knjižnica - pridružila projektu Mestne knjižnice Ljubljana Poletavci – poletni bralci. Cilj projekta je, da mladi med 7 in 12 letom starosti izboljšajo bralne veščine in jim branje postane vsakodnevna navada tudi v času poletnih počitnic. Projekt se bo zaključil z zabavnim dogajanjem in žrebanjem v torek, 26. septembra 2017, ob 18. uri na dvorišču knjižnice v Ajdovščini.

Bralni projekt vabi mlade k branju med počitnicami, ko so lahko knjiga, revija, življenjepis, kuharsko čtivo ali  drugo kratkočasni in tudi zabavni, saj otroci berejo po svojem izboru. Branje tudi bogati, je koristno ali poučno, popelje te v svet domišljije, preko knjig spoznavaš tuja življenja in tuje dežele. Knjižnica obljublja majico za sodelovanje in povabilo na zaključni dogodek, izžrebanih bo pa tudi nekaj dodatnih nagrad.

Lanski prvi projekt »Poletavci – poletni bralci« je bil očitno tako privlačen in zaključna prireditev z Damjano Golavšek najboljša reklama, da je bil letos odziv na povabilo še boljši. Pa ne le med mladimi – zelo so ga pohvalili tudi starši in stari starši, učiteljice in učitelji ter šole v občinah Ajdovščina in Vipava. Naj dodamo, da so bili nekateri mladi bralci tako pridni, da so celo spraševali, ali je mogoče dobiti še kako zgibanko, v katero je treba vpisati prebrano, čeprav velja le ena.

Vse, ki ste sodelovali v bralnem projektu, prosimo, da IZPOLNJENE IN S STRANI STARŠEV ALI SKRBNIKOV PODPISANE ZGIBANKE ODDATE DO VKLJUČNO TORKA 12. SEPTEMBRA v katerokoli enoto Lavričeve knjižnice ali nam jih pošljete po pošti na naslov Lavričeva knjižnica Ajdovščina, Cesta IV. prekomorske 1, 5270 Ajdovščina, s pripisom »Poletavci«. In ne pozabite vpisati svojih podatkov, saj vsem sodelujočim, ki ste brali 30 dni vsaj pol ure na dan in ste vpisani v knjižnico, pripada majica!

Zaključni dogodek bo v torek, 26. septembra, s pričetkom ob 18.00 na dvorišču knjižnice v Ajdovščini, kjer bo za zabavo in razvedrilo skrbel izjemni Sten Vilar. Vse sodelujoče vabimo, da od 17.30 dalje na naših stojnicah dvignete majico z napisom Poletavci, ki ste si jo prislužili. V tem času boste lahko spoznali tudi terapevtske pse s svojimi vodnicami, ki sodelujejo v našem projektu Tačke pomagačke (izvaja ga Slovensko društvo za terapijo s pomočjo psov). Na prireditvi bo izžrebana glavna nagrada, ki jo poklanja podjetje Hervis – to je set za badmington (štirje loparji, tri žogice, mreža). Izžrebane pa bodo še druge privlačne dodatne nagrade.

Bralni projekt Poletavci – poletni bralci je podprlo domače podjetje MLINOTEST d.d. Ajdovščina, ki praznuje ugledno 150-letnico od začetkov delovanja.

Vabljeni vsi: Poletavci, starši, bratje in sestre, stari starši, tete in strici, učiteljice in učitelji!

OPOZORILO: v primeru slabega vremena bomo dogodek izpeljali na drugi lokaciji. Sledite našim sporočllom na www.ajd.sik.si !

Alenka Furlan, koordinatorica projekta

 

 

Oglejte si tudi