Logo MojaObčina.si
DANES
27°C
6°C
JUTRI
28°C
9°C
Oceni objavo

Fructal kmalu tudi na oddaljenih tržiščih

Družba Fructal je uspešno nastopila na največjem mednarodnem sejmu prehrambene industrije SIAL 2014, ki je potekal v Parizu od 19. do 23. oktobra 2014. Na sejmu so največji interes za sodelovanje izkazali poslovni partnerji s Srednjega in Bližnjega vzhoda, južnih držav Afrike, Daljnega vzhoda, Kitajske in Japonske. Fructal na sejmu prejel posebno nagrado za svetovno inovacijo Fructal Ice Tea Vipavska breskev.

SIAL je eden od vodilnih svetovnih sejmov v prehrambeni industriji, ki letos slavi jubilejno, že 50. obletnico obstoja in vsako leto beleži v povprečju 150.000 obiskovalcev ter 6.300 razstavljalcev iz 20-ih različnih gospodarskih panog iz 105-ih držav.

Družba Fructal, ki posluje v okviru skupine Nectar, je predstavila najširši del svojega asortimana na inovativnem in atraktivnem predstavitvenem prostoru, velikem več kot 120 m2 in navdušila obiskovalce. Fructal je namreč beležil rekordno obiskanost svojega razstavnega prostora in številne nove poslovne kontakte. Razstavni prostor Fructala je tako obiskalo več kot 50 predstavnikov potencialnih poslovnih partnerjev dnevno, največji interes pa so izkazali poslovni partnerji iz oddaljenih tržišč, izven EU. Nastop na SIAL-u je tako Fructalu odprl vrata za širitev poslovanja na številne nove trge, predvsem v države Srednjega in Bližnjega vzhoda, južne države Afrike, države Daljnega vzhoda, Kitajsko in Japonsko.

Poleg tega je Fructal na sejmu SIAL prejel posebno nagrado za svetovno inovacijo Fructal Ice Tea Vipavska breskev. Nagrada je potrdila kakovost in inovativnost projekta Vipavska breskev, s katero Fructal izkazuje podporo lokalni skupnosti skozi spodbujanje lokalne proizvodnje sadja ter promocijo Vipavske doline s pomočjo proizvodov pod blagovno znamko Vipavska breskev tudi izven meja Slovenije.

Z nastopom na največjem sejmu prehrambene industrije v Parizu, Fructal utrjuje svojo vodilno pozicijo na trgu in izkazuje načrte za nadaljnje širjenje poslovanja.

PR

Oglejte si tudi