Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
PON.
14°C
4°C
Oceni objavo

Drugi na državni tekmi

V okviru svetovne pobude SnowKidz Event je letos, vse mlade navdušence zimskih radosti, pričakal Nordijski center Planica. Zbralo se je približno tisoč otrok iz vse Slovenije, ki so lahko sodelovali v različnih dejavnostih tekmovalnega in netekmovalnega programa. Najbolj vztrajni so se udeležili 22. šolskega planiškega maratona in pretekli 10 km. Nekateri željni medalje in pokala so se prijavili na državno tekmo v teku na smučeh. Izmed prijavljenih 38 deklic in 66 dečkov so bili okronani z medaljami kar trije učenci OŠ Dobravlje.
Ema Rodman si je pritekla bronasto medaljo, prav tako tudi Žan Slejko, drugo mesto je osvojil Uroš Tozan. Najhitrejši in državni prvak pa je postal Miha Rijavec iz OŠ Šturje.

Za ekipno tekmovanje je odločilen seštevek osmih najboljših iz posamezne šole. Ekipa učencev: Ema Rodman, Laura Marc, Ema Gregorčič, Maša Marc, Uroš Tozan, Žan Slejko, Nik Gregorič in Urban Krkoč je OŠ Dobravlje priborila pokal za 2. mesto med slovenskimi šolami.   

Za prešerno in neponovljivo vzdušje pa je poskrbela še čokolada velikanka, 7-kilogramska Gorenjka z lešniki, ki jo je žreb naklonil naši ekipi.

Uspeh in odlični rezultati naših učencev tudi na državni ravni so zagotovo posledica vztrajnosti in pogostih treningov ter tekem na Nanosu, kjer proge ureja TSK Nanos, Golakih, Vojskem, v Črnem Vrhu in Logatcu ter na drugih urejenih tekaških progah. Prav tako uspehov ne bi bilo brez požrtvovalnega mentorja Stanka Čuferja, ki že vrsto let neguje smučarski tek na OŠ Dobravlje.
Martina Č. in Polona P., OŠ Dobravlje

Oglejte si tudi