Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
6°C
PET.
16°C
5°C
Oceni objavo

Beremo v naročju staršev - že deseto leto

Res je! Že deseto sezono poteka v Lavričevi knjižnici v Ajdovščini študijski krožek Beremo v naročju staršev. Najmlajši iz teh prvih srečanj so že četrto in petošolci. In še vedno sami, pa tudi s starši, z velikim veseljem prihajajo v našo knjižnico.

Študijski krožek Beremo v naročju staršev je bil zasnovan z namenom spodbujanja družinske pismenosti. Namenjen je mladim staršem na starševskem dopustu, udeležijo pa se ga skupaj z otrokom. V okviru desetih srečanj starši spoznajo, kako pri otroku že od najnežnejše starosti naprej lahko razvijajo različne spretnosti, da bo vstop v izobraževalni proces kar najlažji. Starši spoznajo, kako z otrokom narediti prve korake v svet pravljic in slikanic, v glasbeni, likovni in gledališki svet. O tem, kako napraviti te prve korake, jim spregovorijo tudi likovna pedagoginja, glasbena pedagoginja, logopedinja in družinska terapevtka.

Srečujemo se enkrat tedensko. Srečanje traja približno eno šolsko uro. Z otrokom lahko prideta tudi babica ali dedek ali pa nekdo drugi, ki je po izteku starševskega dopusta veliko skupaj z otrokom. Posebnost tega programa je prav ta, da pridejo starši skupaj z otrokom. Najmlajši otroci ta čas lahko tudi prespijo, večji se plazijo naokrog in se igrajo z našimi igračami. Tisti, ki poskušajo prve korake, se že sprehajajo po prostoru in družijo z drugimi otroki. Po potrebi lahko medtem svojega otroka tudi nahranite in previjete.

Naš krožek je tudi priložnost za srečanja z drugimi starši, s katerimi lahko izmenjate izkušnje in spoznanja.

Vabimo vas, da se nam v novembru pridružite na naših srečanjih. Program je objavljen na spletni strani knjižnice.


Zdenka Žigon

Oglejte si tudi