Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

JUTRI
24°C
4°C
NED.
24°C
5°C
Deli
10276

10. gorski tek na Malo goro

Druga nedelja v juniju je na našem koledarju že nekaj let 'rezervirana' za Gorski tek na Malo goro. Tokrat je bil ta datum še posebej označen, saj je bila letošnja tekma že deseta zapovrstjo! Člani ŠKTD Kamnje – Potoče smo se odločili, da ta pomemben jubilej še dodatno začinimo, zato smo dogodku dodali nekatere 'posebnosti'. V tednu pred tekom smo v Kamnjah pripravili 1. nočni izločitveni gorski šprint, na katerega smo povabili naše tekaške prijatelje, sovaščane in druge ljubitelje teka. Skozi vas smo speljali 700 metrov dolgo progo, ki je od starta do cilja premagala tudi 100 višinskih metrov. Čeprav je bil tek organiziran predvsem kot družaben dogodek, smo na koncu vendarle dobili zmagovalca. V moški konkurenci je slavil Anej Likar, med ženskami pa je bila na klancu najhitrejša Anja Klančnik. Večer smo zaključili ob prijetnem druženju, ki smo ga popestrili s pokušino domačih dobrot. Že naslednji dan pa smo se v Kamnjah ponovno zbrali ljubitelji gorskega teka, ki smo odšli na skupni trening ter ogled trase.

V nedeljo, 10. junija pa je šlo zares! Trud, ki smo ga vložili v priprave je bil poplačan, že takoj, ko smo se zjutraj zbudili v sončno nedeljsko jutro. Vreme skorajda idealno za tek je obetalo odlične tekaške rezultate, številčno udeležbo in pravo športno vzdušje. Po jutranji prijavi, kavi in ogrevanju tekmovalcev je sledila primorska himna, takoj zatem pa startni žvižg, ki je tekmovalce pognal po vasi ter naprej proti Mali gori. Na startni črti je bilo tokrat kar nekaj državnih reprezentantov in reprezentantk v gorskem teku, tako, da so se nam med drugim obetali tudi odlični časi teka. S svojim nastopom je letošnji tek popestril tudi eden izmed naših najboljših biatloncev, Klemen Bauer. Po dobre pol ure teka je ciljno črto pri koči na Mali gori prvi prečkal Timotej Bečan, ki je bil od dosedanjega rekorda proge oddaljen le nekaj sekund. Za njim je v cilj pritekel 'legenda' našega teka, na Mali gori skorajda nepremagljivi, Simon Alič. Tretje mesto je pripadlo še enemu Simonu – Strnadu. Med ženskami je slavila Jasmina Jelovšek, ki je na tem teku nastopila prvikrat. Na drugo stopnico se je zavihtela naša 'soseda' Jana Bratina, povratnica na gorskih tekih. Tretje mesto si je pritekla Mihaela Tušar. Izpostavimo lahko, da se je Mihaela na stopničke uvrstila na vseh 10. dosedanjih tekih. Junakinja 10. gorskega teka na Malo goro pa je zagotovo postala 9 letna Vita Mamič, ki si je ta tek izbrala za svoj premierni nastop ter na koncu to zahtevno nalogo opravila z odliko! Vsi tekmovalci so bili po nastopu, pri koči na Mali gori deležni toplega obroka, osvežilne pijače, sadja, peciva ter domačih palačink. Sledila je slavnostna podelitev unikatnih pokalov in medalj, najboljši pa so prejeli tudi praktične in denarne nagrade. Med vsemi udeleženci teka smo izžrebali še dva, ki sta prejela prav posebno nagrado – izlet z muzejskim vlakom ter tandemski polet z jadralnim padalom. Sledilo je druženje, kjer smo si tekači izmenjali besede in vtise, po le teh pa je moč sklepati, da je bila prireditev uspešno izpeljana.

ŠKTD Kamnje – Potoče se za udeležbo zahvaljuje vsem tekačicam in tekačem, vsem, ki so pomagali pri izvedbi 10. teka ter nenazadnje vsem sponzorjem, brez katerih bi prireditev le stežka uspešno izpeljali.

ŠKTD Kamnje - Potoče

Foto: P.B.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi