Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

DANES
31°C
16°C
JUTRI
30°C
19°C
Deli
6781

10. Bobarska noč v Višnjah

Na robu gorske planote nad Ajdovščino domuje tudi majhna vasica Višnje. Njeno ime naj bi bilo po pripovedovanju povezano z besedo 'višje'. Sosednje naselje Col je bilo namreč v zgodovini poseljeno veliko prej in ko so začeli naseljevat predniki našo višje ležečo vas, so se pri poimenovanju vasi znašli ter poiskali ime kar v geografiji. Iz logične geografske razlage višje od že obstoječega je po ustnem izročilu nastalo ime vasi Višje, po letih uporabe imena vasi in priročnem ter simpatičnem dodatku še črke š je vas dobila končno ime Višnje.

In v vasi Višnje se zadnjih nekaj let zgodi za tako majhno vasico zelo velik dogodek. Po moji lastni ideji smo z zvesto skupino sodelavcev že pred dolgimi desetimi leti pripravili prvo veselico, poimenovano Bobarska noč. In letos je praznovala svoj prvi okrogli jubilej. Glede na majave začetke in kar precej prvotne nejevere ožjega okolja je to velik dosežek.

Bila je takšna kot ponavadi – prisrčna, zabavna, zelo dobro obiskana in … vroča. Ja, vroča, ker nas na prireditvenem prostoru ponavadi greje poletno sonce do zadnjih trenutkov, preden odide na počitek.

Ob obilici vsega dobrega za naše želodčke nas je letos v narodnozabavne in zabavne ritme zazibal ansambel Azalea, ki je iz Dolenjske prvič pripotoval na prireditev na naš severno Primorski konec. Veselica in rajanje v njihovi družbi je zares uspela.

Naj izkoristim to priložnost in se v imenu organizatorja Športno kulturnega društva Višnje zahvalim vsem, ki ste karkoli prispevali, da nam je tudi letos uspelo. Hvala vsem ljudem dobre volje, ki ste prišli na prvo avgustovsko nedeljo k nam na obisk. Upam, da bodo naše mlajše moči poskrbele, da se bo v Višnjah praznovalo tudi naslednjo okroglo obletnico.


Robert Kobal

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi