Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

DANES
29°C
16°C
JUTRI
33°C
18°C

Preživetje v naravi

Organizator: ŠPORTNO ANIMACIJSKO KULTURNI KLUB ŠPORT-ANI
Vstopnina: Na osebo (otroci/odrasli): 5€
obvezne prijave preko spletne strani www.klubsportani.weebly.com

Na travniku bomo sestavili bojni plan, kako najbolj hitro postaviti šotorišče, da lahko sedemo ob taborni ogenj in malo pokramljamo. 
Začeli bomo z bitko za ozemlje. Dobro se pripravite, kajti najpogumnejši bodo dobili najboljše in največje parcele, tako kot so si včasih razdelili divji zahod. Kot pravi bojevniki divjega zahoda si bomo najprej postavili šotore in označili svoj teren ter seveda jasno zaznamovali čigavo je domovanje. 

Kaj še manjka? Taborni ogenj, seveda. S skupnimi močmi bomo postavili pravi taborni ogenj. Žerjavico pa bomo izkoristili za peko okusne večerje. Za nekaj mesa in dobrot bo poskrbel Klub Šport ani, nekaj pa si le prinesite s sabo »za na skupno mizo«, da bo pojedina bogatejša. Ne pozabite, da mora ostati tudi nekaj za zajtrk. 

Kaj bomo še počeli? Ko bo le čas dopuščal in bo koncentracija padla, bomo vse povabili k prostočasnim igram, kot so nogomet na travi, badminton, odbojka, skrivanje, lovljenje… Lahko prinesete tudi kakšno svojo družabno igro, s katero bomo popestrili večer. 

Spanje: spali bomo v šotorih. Zaželeno je, da prinesete svoje, v kolikor pa jih nimate, nas obvestite, da vam ga prinesemo. Tla v šotoru so trda, zato le poskrbite za dodatne blazine, podloge, spalne vreče, skratka vse, kar vam ob omehčalo zasluženi počitek. 

Jutranja budnica bo zgodnja, kot mora biti! In dan bomo začeli z jutranjo telovadbo, sprehodom po rosni travi in zajtrkom. Sledile bodo še športne igre in do 12:00 bomo zaključil z našim druženjem. 

A bomo preživeli v naravi? Seveda bomo! Le pogumno se nam pridružite. 


Kaj potrebujete:
Na travniku je pitna voda, tako da s tem ne bo težav. 

-          Šotor (če ga nimate, lahko mi posrbimo kakšenga)
-          Podloge/blazine za šotor
-          Trenerko za spanje (zvečer je lahko precej hladneje) 
-          Spraj proti komarjem
-          Spraj za zaščito pred soncem
-          Kapo/pokrivalo
-          Rezervne obleke
-          Potrebščine za osnovno higieno (krtačka za zobe, glavnik…) 
-          Kopalke (za vodne igre)
-          Primerno obuvalo 
-          Dobro voljo in prešeren nasmeh 
Posebnosti: Izlet se ne izvede v primeru dežja ali burje

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi